Yenimahalle Çamlıca Mahallesi İftara Aktı - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle Çamlıca Mahallesi İftara Aktı

Yenimahalle Belediyesi, her Ramazan olduğu gibi bu yıl da kurduğu bereketli iftar sofralarında Yenimahallelileri ağırlamaya devam ediyor.

26.06.2015 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi, her Ramazan olduğu gibi bu yıl da kurduğu bereketli iftar sofralarında Yenimahallelileri ağırlamaya devam ediyor. Ramazan'ın başından beri yaklaşık 27 bin kişiye sıcak yemek ulaştıran belediye, ilçe halkına Ramazan ruhunu doyasıya yaşatıyor.

Şentepe, Onkoloji ve Demetevler'de kurulan sabit iftar çadırlarının yanı sıra gezici iftar aracıyla sıcak yemeği ilçe halkının kapısına kadar götüren Yenimahalle Belediyesi, bir yandan da her akşam farklı bir mahallede iftar sofraları kuruyor.

ÇAMLICA'DA GELENEKSEL RAMAZAN

Steril şartlarda hazırlanmış zengin menüsüyle vatandaşın Ramazan boyunca iftarını açmasını sağlayan Yenimahalle Belediyesi, düzenlenen geleneksel etkinliklerle de eski Ramazanları vatandaşlara yaşatıyor.Ramazan'ın başından beri yaklaşık 27 bin kişiye ulaşan belediye, mahalle iftarlarına Çamlıca ile davam etti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çamlıca Mahallesi sakinlerini de iftarda yalnız bırakmadı. İftara CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalleli katıldı.

DÜNYA KUR'AN-I KERİM BİRİNCİSİ MEST ETTİ

Gecede 2010 yılında Dünya Kur'an-ı Kerim Okuma Birincisi olan Kocatepe Camii Müezzini Hasan Turalioğlu, okuduğu Kur'an tilavetiyle mest etti. Öte yandan Esat Aydoğan da ilahilerle Ramazan akşamına anlam kattı.

ZENGİNİ FAKİRİ AYNI SOFRADA

Vatandaşlarla birlikte oruç açan Yaşar, "Eski Ramazan akşamlarında özlenen ne varsa ilçe halkımıza yaşatmaya çalışıyoruz. İlçemizde her yaştan ve her kesimden insanı, zengini fakiri aynı sofrada buluşturuyoruz. Edilen duaların, kılınan namazların Allah katında büyük değer bulduğu bu mübarek ayda, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri Ramazan'ın, milli bayramların coşkusunu,muharremin acısını birlikte yaşıyoruz. Bugün de sizlerle birlikte iftar yapmaktan büyük mutluluk duydum" dedi.

İLLÜZYON GÖSTERİLERİ RENK KATTI

Çamlıca'da da vatandaşlara unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşatan Yenimahalle Belediyesi, geleneksel Ramazan eğlencelerini vatandaşa yeniden hatırlattı. İlahiler ve dualar eşliğinde hep birlikte iftar yapan mahalle sakinleri, daha sonra birbirinden renkli ve eğlenceli gösteriler ile eğlendi.

Özellikle çocuklar, düzenlenen yarışmalarda tatlı bir rekabete girerek, keyifli dakikalar geçirdi. Ardından illüzyon gösterisi, büyük küçük herkesi heyecanlandırdı. Zaman zaman miniklerin de dahil olduğu gösteri, Çamlıcalılara unutulmaz bir akşam yaşattı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle Çamlıca Mahallesi İftara Aktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement