Yenimek'in Bağlama Grupları Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Yenimek'in Bağlama Grupları Hünerlerini Sergiledi

Yenimek\'in Bağlama Grupları Hünerlerini Sergiledi

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’nda (YENİMEK) eğitim gören Cem Doğan Bağlama Grupları, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenledikleri Türk Halk Müziği konseriyle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

21.05.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları'nda (YENİMEK) eğitim gören Cem Doğan Bağlama Grupları, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenledikleri Türk Halk Müziği konseriyle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

2 yıldır Şef Cem Doğan'dan eğitim alan kursiyerler, Şef Doğan eşliğinde ustalıkla çaldıkları sazlarla ve muhteşem sesleriyle hünerlerini sergiledi.

ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ TÜRKÜLER SÖYLENDİ

Konserde kursiyerleri Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, İlçe yönetimi, meclis üyeleri, muhtarlar, Sanatçı Mustafa Özarslan ve vatandaşlar da yalnız bırakmadı.

İlk olarak Erzincan Yöresi'ne ait Halk Ozanı Nesimi Çimen'den "Barış Güvercini" türküsüyle geceye renk katan koro, daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türkülerle konsere devam etti.

"17 NOKTADA 250 ÖĞRETMEN VE 15 BİN KURSİYERE SAHİBİZ"

Hep bir ağızdan türkülere eşlik eden vatandaşlar, Özaslan'ında sahneye çıkmasıyla birlikte halay çekti.

Konser sonunda Doğan'a ve Özarslan'a çiçek takdim eden Başkan Yaşar, "Kursiyerlerimiz hocalarımızın öğretilerini çok başarılı bir şekilde bizlere sundular. Belediye olarak göreve geldiğim günden beri YENİMEK kurslarına çok önem veriyorum. Bugün 17 noktada 250 öğretmen ve 15 bin kursiyere sahibiz. YENİMEK Türkiye'de örnek bir konuma geldi. Yenimahalle'de hem kardeşliği, hem arkadaşlığı hem de Yenimahalle bilincini geliştiriyoruz. Her sene olduğu gibi bu senede kursiyerlerimizin yaptığı ürünler iki AVM'de sergilenecek. Böylelikle kursiyerlerimiz el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunarak, aile bütçelerine de katkı sağlayabilecekler" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimek'in Bağlama Grupları Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement