Yerel seçimlere doğru - HAK-PAR - - Son Dakika
Güncel

Yerel seçimlere doğru - HAK-PAR -

Yerel seçimlere doğru - HAK-PAR -

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), Diyarbakır'da düzenlenen toplantıda bazı belediye başkan adaylarını açıkladı.

18.01.2014 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), Diyarbakır'da düzenlenen toplantıda bazı belediye başkan adaylarını açıkladı.

HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, aday tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yerel seçimler için Türkçe ve Kürtçe broşür hazırladıklarını belirtti.

Adana ve Ankara'da da aday tanıtım toplantıları düzenleyeceklerini, seçime partilerini tanıtmak ve seslerini duyurmak için girdiklerini kaydeden Burkay, seçimlerden başarıyla çıkmak istediklerini, iyi bir çalışmayla istedikleri başarıyı elde edeceklerini savundu.

Kitlesel olmasa da önemli bir parti olduklarına dikkati çeken Burkay, gerçekçi ve cesur bir program hazırladıklarını, Kürt sorununun eşitlik temelinde çözümünden yana olduklarını bildirdi.

"Türkiye federal bir ülkeye dönüşmelidir" diyen Burkay, Kürtçenin resmi dil olması gerektiğini ve bu yöndeki taleplerinin ileride gerçekleşeceğini öne sürdü.

Türkiye'nin barışa, demokrasiye, özgürlüğe kavuşmasının Kürt sorununun eşitlik temelinden çözümü ile sağlanacağını dile getiren Burkay, Türkiye'nin diğer sorunlarının çözümüne de talip olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin sorunlarını çözmedikçe laik ve demokrat olamayacağını anlatan Burkay, "Ülkede Müslümanlara da baskı yapıldı. Başörtüsü sorunu bunlardan biridir. Biz bu konuda demokrat bir tavır takındık. Başını örtmek veya örtmemek kadınların tercihi olmalıdır. Bu konuda kimseye baskı yapılmalıdır. İnanç mensuplarına baskı yapılmamalıdır. Diyanet işleri teşkilatı özel bir kuruma dönüşmelidir. Çoğulcu demokrasiyi savunuyoruz. Çevreye büyük önem veriyoruz" dedi.

-Fırında çalışan aday toplantıya katılamadı

Burkay, daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayının Sevgi Çelik Bora, Van Büyükşehir Belediye Başkan adayının Abdulmenaf Kıran, Malatya Belediye Başkan adayının Süleyman Behçet, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayının Salih Turan, Batman Belediye Başkan adayının Salim Doğan, Elazığ Belediye Başkan adayının Siracettin Sarı ve Bingöl Belediye Başkan adayının Atilla Adıgüzel olduğunu açıkladı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise Abdulmütalip Bilgiçoğlu olduğunu belirten Burkay, "Emekçi bir arkadaşımız. Fırında çalışıyor. İşinden ayrılamadı. Bu nedenle gelemedi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel seçimlere doğru - HAK-PAR - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement