Yılmaz: Özgecan'ın Acısı Hepimizin Acısıdır - Son Dakika
Güncel

Yılmaz: Özgecan'ın Acısı Hepimizin Acısıdır

Yılmaz: Özgecan\'ın Acısı Hepimizin Acısıdır

Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Veysi Yılmaz, Özgecan Aslan'ın acısının herkesin ortak acısı olduğunu söyledi.

18.02.2015 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ofis-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Veysi Yılmaz, hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın katil ve yardakçılarının en ağır şekilde cezalandırılacaklarına inandıklarını kaydetti.

Açıklamalarda bulunan Veysi Yılmaz, " Mersin'de yaşayan Özgecan Aslan'ın okuduğu üniversiteden eve dönerken gözü dönmüş minibüs şoförü tarafından vahşice öldürülmesi hepimizi derin acılara boğdu. Hepimizi tarifi imkânsız duygular yaşıyoruz. Bu caniliği işleyen ve ona yardımcı olan yardakçılarının hak ettikleri cezayı almaları hepimizin ortak dileğidir. Ülkemizin bir çok noktasında olduğu gibi, Mardin ilimizde de yapılan kitlesel protesto eylemleriyle canavar ruhlu katil ve yardakçıları lanetlenmişlerdir. Bu üzücü olayda hayatını kaybeden Özgecan kardeşimize, yüce Allah'tan rahmet, kederli anne ve babasına baş sağlığı diliyoruz" dedi.

Hükümetimiz İlk Adımı Attı

Veysi Yılmaz, bu hunharca cinayetlere karşı hükümetin harekete geçtiğini belirterek şunları söyledi:
"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Ayşenur İslam, kadına şiddet olaylarında da bileğe elektronik kelepçe uygulaması getirileceğini açıkladı. Ülke çapında haklı olarak infiale yol açan ve tepki çeken cinayet sonrasında Meclis'te konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın kadına şiddete yönelik alınacak yeni tedbirlerden bahsetti. Ayşenur İslam 'Elektronik bileklik sistemi şiddet olaylarında da uygulanacağını ve pilot bölgelerde mart ayında başlayacağını kaydetti.

Adalet Bakanlığı ve İçişleri bakanlığının ortaklaşa çalışmalarıyla Mart 2015 itibariyle Ankara ve İzmir illerinde pilot uygulamaya başlanacak olan uygulamanın en kısa zamanda ülkemiz genelinde pratiğe dökülmesi hepimizin temennisidir. Bu vesileyle, bizleri en derin acılara garkeden bu vahşice cinayeti kınıyor ve suçluların hak ettiği cezalara çarptırılmalarını temenni ediyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yılmaz: Özgecan'ın Acısı Hepimizin Acısıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement