Yozgat'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yozgat'tan Kısa Kısa

Türkiye'de biçerdöver üretimi ve tamiriyle ün yapan Yerköy'de hasat mevsimi yaklaşırken biçerdöverler Güneydoğu Anadolu bölgesine taşınmaya başladı.

11.05.2011 16:18

Türkiye'de biçerdöver üretimi ve tamiriyle ün yapan Yerköy'de hasat mevsimi yaklaşırken biçerdöverler Güneydoğu Anadolu bölgesine taşınmaya başladı.

Yılın gelişinden hayli umutlu olduklarını belirten biçerdöver sahibi Numan Aslaner, yıllardır biçerdövercilerin en büyük probleminin vagonlara yüklenen makinelerin yanında insan da taşınması olduğunu söyledi.

Vagon kira ücretlerinin pahalı olmasından dert yanan Asalaner, yetkilerden vagon ücretlerini indirmesini istedi. Aslaner biçerdöverlerin Haziranın 20'sine kadar Güneydoğu Anadolu'da çalıştığını, Temmuz ayından itibaren de İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde çalıştığını kaydetti.

-AĞAÇ DİKİM KAMPANYASI

(FOTOĞRAFLI)

Çandır İlçe Emniyet Amirliğine, belediyenin tahsis ettiği Keldağ mevkisinde ağaç dikim töreni düzenlendi.

Törene Belediye Başkanı Ahmet Erdoğlu, İlçe Emniyet Amirliğinde çalışan polis memurları ve çok sayıda öğrencinin katıldı.

Tüm polis memurlarına ve öğrencilere teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Erdoğlu "Çandır Belediyesinin ağaç dikimi hızlı bir şekilde sürüyor. Hafta sonları kendilerini gönüllü gurup olarak tanımlayan kişiler cumartesi günü 1200 pazar günü ise 500 ağaç diktiler. Her hafta ağaç dikeceklerini söyleyen grup tüm Çandır halkına örnek olur inşaallah" diye konuştu.

-MİNİKLERİN OKUMA SEVİNCİ

(FOTOĞRAFLI)

Boğazlıyan'ın Yoğunhisar İlköğretim Okulu 1/A sınıf öğrencileri okuma yazma mutluluğunu düzenlenen etkinlikle aileleriyle paylaştı.

Okulda düzenlenen etkinliğe Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, CHP Yozgat Milletvekili birinci sıra adayı Ali Ayık, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili birinci sıra adayı Mehmet Ekici ve dördüncü sıra adayı Nevzat Kemal Adıbelli, Okul Müdürü Feramuz Bozoğlu, öğretmeler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Okul Müdürü Feramuz Bozoğlu, minik öğrencilerin eğitim ve öğretim yılı başında okulla tanıştıklarını belirterek, "Günler, haftalar, aylar geçti. Minik öğrencilerimiz okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar. Onlar için bugün okuma bayramıdır" dedi.

Velilerin çocuklarıyla övünmeleri gerektiğini ifade eden Bozoğlu, miniklerin yaptıkları etkinliklerle büyüklerini kıskandıracak bir yeteneğe sahip olma yolunda ilerlediğini ve bu çocukların geleceğin şekillenmesine yön verecek insanlar olduğunu söyledi.

Konuşmalardan sonra minik öğrencilerin öğretmenleri gözetiminde hazırladıkları "Cennet ile Mehmet", " Üsküdar'a Giderken?" oyunu ile şiirler ve kafkas halk oyunlarıyla davetlilere unutulmaz bir gün yaşattı.

Program öğrencilere belge ve hediye verilmesiyle sona erdi.

-SORGUN'DA ZEHRA VE ZAİM BÜYÜK SEVGİ

(FOTOĞRAFLI)

Sorgun'da Yükselen Sorgunlular Derneği (YÜKSODER) tarafından organize edilen kermese davetli olarak katılan Tek Türkiye isimli dizinin oyuncuları Zehra (Ahsen Mutlu) ve Zaim (Gökhan Şimşek) sevgi gösterileri ile karşılandı.

Sabahın erken saatlerinde Belediye sergi Salonunu dolduran dizinin sevenleri oyuncular gecikince beklemek zorunda kaldılar.

Ahsen Mutlu ve Gökhan Şimşek'in salona girmesiyle birlikte sevenleri iki oyuncuya dokunmak istemeleri oyunculara zor anlar yaşadı.

Aşırı kalabalığı açmakta zorlanan görevlilerin de müdahale etmelerine rağmen zor anlar yaşayan iki oyuncu ortalık sakinleştirildikten sonra sevenleri ile bir söyleşide bulundular.

Yaklaşık iki saat boyunca kermese konuk olan oyuncular sevenlerine bol bol imza dağıttı.

- YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement