Yüksek Lisans Programı Başladı - Son Dakika
Güncel

Yüksek Lisans Programı Başladı

Yüksek Lisans Programı Başladı

Dünya lideri Türkiye'nin değişim liderleri için tasarlanan uluslararası yüksek lisans programı 15 Eylül'de başladı.

28.09.2011 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Middlesex Üniversitesi (Londra) ile European Leadership Centre (Brüksel) işbirliği ve Management Centre Türkiye sponsorluğunda hayata geçirilen "Organizasyonlarda Liderlik, Danışmanlık ve Koçluk" uluslararası yüksek lisans programının hedefi, geleceğin liderlerini yetiştirecek olan değişim liderlerini geliştirmek ve desteklemek.

Organizasyonel gelişim ile yönetici eğitimi alanlarında Türkiye'nin lider danışmanlık şirketi Management Centre Türkiye, İngiltere'nin en köklü yüksek öğretim kurumlarından Middlesex Üniversitesi ve European Leadership Centre'ın işbirliği ile hayata geçirilen "Organizasyonlarda Liderlik, Danışmanlık ve Koçluk" (Masters in Coaching, Consulting and Leadership in Organisations) yüksek lisans programının sponsorluğunu üstleniyor. Program kapsamında Türkiye'nin 2020 yılında dünyada söz sahibi olan bir ülke olması gerektiğine inanan, bu süreci kendisine misyon edinen, değişim ideali taşıyan kişilere bireysel ve kurumsal liderlik gelişiminin öğretilmesi hedefleniyor.

11 katılımcı program sonunda Middlesex Üniversitesi'nden mezun olmuş olacak

15 Eylül 2011 tarihinde İstanbul Point Hotel'de yapılan gala yemeğinde 11 katılımcısıyla resmen başlayan program, çalışma grupları ve antropoloji, sosyoloji, psikoloji, ilahiyat, ekonomi, politika gibi ek seminerlerle de desteklenecek. Programı tamamlayanlar Middlesex Universitesi tarafindan verilecek "MA in Professional Studies" derecesine sahip olacakları gibi uluslararasi bir universiteden de mezun olmuş olacak.

STK ve kamu çalışanlarına MCT'den yüzde 100'e kadar burs

Eğitim dilinin İngilizce olduğu program özellikle eğitim, sağlık, kamu, çevre ve sivil toplum kuruluşlarında çalışan kişileri her kurum ve organizasyonda etkileyici bir lider haline getirme adına önemli bir rol üstlenecek. Program ayrıca, özel sektör katılımcılarına yüzde 50'ye, kamu ve sivil toplum kuruluşlarında çalışanlara da yüzde 100'e kadar burs imkanı sunuyor.

"Türkiye her geçen gün dünyadaki ekonomik, siyasal ve sosyal güçlerden biri olmaya daha çok yaklaşıyor" diyen Management Centre Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı AlperUtku 2020'de dünyada söz sahibi olacak bir Türkiye'nin değişimine katkıda bulunacak liderlere duyulan ihtiyacı vurguladı. Utku sözlerini şöyle sürdürdü: "MCCLO programına nihayet başladık. Katılımcılar bu program sayesinde diğer profesyonellerle etkileşim içerisinde kalarak geleceğin liderlerinden biri olma konusunda kapsamlı ve kavrayıcı bir gelişim sürecine dahil olmuş olacaklar."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yüksek Lisans Programı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement