Yüksekova'da Kros Yarışması - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Kros Yarışması

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce, Yüksekova ilçesinde "okul sporları" kapsamında kros yarışması düzenlendi.

06.11.2017 16:54

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce, Yüksekova ilçesinde "okul sporları" kapsamında kros yarışması düzenlendi.

Yüksekova- Şemdinli kara yolu üzerindeki polis kontrol noktası yakınında organize edilen yarışmada, Hakkari merkez Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinden yaklaşık 300 kız ve erkek öğrenci katıldı.

Yarışmaya katılarak 2, 3 ve 5 bin metrede mücadele eden öğrenciler, dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.

Yarışmada, fenalık geçiren bazı öğrencilere sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, Yüksekova Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Yılmaz ve Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Mustafa Can'ın da izlediği yarışmada dereceye giren sporculara madalya verildi.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Şemsettin Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençliğin toplum için önemli olduğunu söyledi.

Öğrencilerin farklı yerleri görmeleri için yarışmayı Yüksekova'da yaptıklarını anlatan Uçar, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin farklı doğa koşullarında da yarışabilmesi için bu etkinlik önemli. Yarışmaya 27 okuldan yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Genç kızlar ve genç erkekler ile yıldızlar kategorisinde yarışlar yapıldı. Güzel bir yarışma çıkarttılar. Temel mesele yarışmak değil, çocuklara sporu sevdirmektir. Spor insan sağlığı için en elzemdir. Bizde bunu çekirdekten uygulamaya çalışıyoruz."

Sporu her kesime yaymak için çaba sarf ettiklerini belirten Uçar, yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Yüksekova\'da Kros Yarışması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Kros Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement