Yüksekova'da Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Yıl Sonu Sergisi

Yüksekova Halk Eğitim Müdürlüğünce yıl sonu sergisi açıldı.

09.05.2018 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksekova Halk Eğitim Müdürlüğünce yıl sonu sergisi açıldı.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Halk Eğitim Merkezi olarak sadece kadınlara değil 7'den 70'e herkese yönelik kurs düzenlediklerini söyledi.

Bu tür çalışmaların devam edeceğini aktaran Kaşıkçı, "Bahçedeki domates yetiştiriciliğinden yolda çalışan kepçe operatörlüğüne ya da sanayideki faaliyet alanlarına kadar her alanda kurs ve eğitim vermeye hazırız. Yeter ki biz hazır olduğumuz kadar da insanlarımız hazır olup talep etsin. Şu ana kadar her köşede ve her noktada talep var ve kurs açma noktasında o talepleri karşılıyoruz. Erkeklerden de bu konuda talep bekliyoruz. Kurslara ilgi gösterip iştirak etsinler." dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Yağan da 2017-2018 eğitim öğretim yılında merkez bünyesinde 79 farklı branşta 592 kursun açıldığını söyledi.

Bu kurslara 9 bin 41 kursiyerin katıldığını bildiren Yağan, "Biten kurslardan 4 bin 279 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır. Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Sayın Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında 2 bin 140 kişiye yönelik yoğunlaştırılmış okuma yazma kursları açıldı. Bu kurslarımız hala devam etmektedir." diye konuştu.

Konuşmalardan ardından Halk Eğitim Merkezi'nin yıl içindeki faaliyetlerinin yer aldığı slayt ile folklor gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu, kursiyerlere sertifika verildi.

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, siyasi parti temsilcileri, kursiyer ve vatandaşlar da katıldı.

Programdan sonra Kaymakam Kaşıkçı ve beraberindekiler, yıl sonu sergisinin açılışını yaptı.

Sergide, kent merkezi, belde ve köylerde açılan elektrik, el sanatları, makine ve kurdele nakışları, giyim, ahşap boyama ile resim kurslarındaki kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler yer aldı.

Katılımcılar, yoğun ilgi gören sergiyi gezerek ürünleri inceledi.

Yüksekova\'da Yıl Sonu Sergisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement