Yumurtalık'a 'Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi' Kazandırıldı - Son Dakika
Yerel

Yumurtalık'a 'Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi' Kazandırıldı

Yumurtalık\'a \'Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi\' Kazandırıldı

Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Yeşilköy ve Kaldırım beldelerince ortaklaşa inşa edilen; 'Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi' düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

09.06.2012 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Yeşilköy ve Kaldırım beldelerince ortaklaşa inşa edilen; 'Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi' düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Yoğun ilgi gösterilen merkezin açılışı ise, Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz tarafından gerçekleştirildi. Burada konuşan Fikret Deniz, 'Devlet Planlama Teşkilatı', yeni adıyla da; 'Kalkınma Bakanlığı'nın, 25 yıldan bu yana uygulamış olduğu özellikle göçle gelen sosyal ve toplumsal entegrasyonun sağlanmasında, toplumda sosyal kalkınmayı amaçladığını anlattı. Deniz, "Proje karşılığı maddi destek sağlanarak insanlarımızın eğitimi sağlanıyor. İşte bir örneğini burada gerçekleştirmiş bulunuyoruz" dedi.

Yeşilköy Belediye Başkanı Mithat Altunay ise, Kaldırım ve Yeşilköy beldelerine eşit mesafede olan merkezde kadın ve çocukların eğitimine büyük önem verileceğini, bunun yanında bölge insanı arasındaki kültürel ve sosyal kaynaşma ve bütünleşmenin de sağlanacağını anlattı. Altunay, Adana Valiliği'nin koordinasyonunda Kaldırım ve Yeşilköy belediyelerince ortaklaşa yürütülen, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ile Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce desteklenen; 'Yeni Ufuklara Doğru Projesi'nin de hayata geçirildiğini açıkladı.

Öte yandan, açılış töreninin ardından hizmete sunulan; 'Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi'nde; toplantı ve konferans salonunun yanı sıra hazır giyim sektörüne eleman yetiştirme ve meslek eğitim odası, kütüphane, bilgisayar odası, okuma yazma kursu odası, müzik ve estrümantal salonu, spor ve aerobik odaları bulunuyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yumurtalık'a 'Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi' Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement