Yunanistan, F-35 alımı için ABD'ye resmi talepte bulundu - Son Dakika
Ekonomi

Yunanistan, F-35 alımı için ABD'ye resmi talepte bulundu

Fransa'dan 18 adet savaş uçağı alamaya karar veren Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz'de savunma kabiliyetini artırmak maksadıyla ABD'den de iki düzine kadar F-35 savaş uçağı alımına yönelik resmi bir talepte bulundu. Atina'nın bu talebinin Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımına karşı bir adım olduğu düşünülüyor.

17.11.2020 00:47  Güncelleme: 01:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan, ABD'den F-35 tipi savaş uçakları almak için harekete geçti. Savunma Bakanlığı tarafından, 6 Kasım'da uçakların alımına yönelik Amerikan hükümetine talep mektubu gönderildiği bildirildi.

Greek Reporter'da yer alan habere göre, bakanlığın silahlanmadan sorumlu yetkilisi Theodoros Lagios tarafından kaleme alınan mektupta F-35 Müşterek Taarruz Uçağı programına katılma kararının, 'yeni veya varsa ABD Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmış' 18 ila 24 savaş uçağı alımının yanı sıra; uçağın teslimatı, konfigürasyonu ve geri ödeme planını içeren çeşitli faktörlere dayanacağı kaydedildi.

"BU İDDİALI PROGRAMI UYGULAMAK İÇİN MÜMKÜN OLAN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

İç mali düzenlemeler ve Avrupa Birliği (AB) bütçesi ve bütçe açığı nedeniyle, ilk teslimatın 2021'de yapılmasının önemli olduğu belirtilen mektupta "Kendi payımıza, bu iddialı programı uygulamak için mümkün olan her şeyi yapacağız" denildi.

FRANSA'DAN DA 18 ADET UÇAK ALACAKLAR

Söz konusu adım, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Fransa'dan 12'si az kullanılmış, 6'sı da yeni olmak üzere 18 adet Rafale tipi çift motorlu savaş uçağı alım kararının ardından geldi.

DOĞU AKDENİZ'DE DURUMU TÜRKİYE'NİN ALEYHİNE ŞEKİLLENDİRMEYİ UMUYORLAR

Yunanistan hükümeti, ABD makamlarının talebi kabul etmesi halinde Ege ve Doğu Akdeniz'de güç dengesinin Türkiye'nin aleyhinde yeniden şekilleneceğini umuyor.

Öte yandan F-35 alım talebinin, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımına karşı bir adım olduğu düşünülüyor.

Yunanistan, F-35 alımı için ABD\'ye resmi talepte bulundu

Son Dakika Ekonomi Yunanistan, F-35 alımı için ABD'ye resmi talepte bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • ..: Hem S400 aktif edeme hem F35 ten ol. Kazanan rusya ve yunanistan . Devlet büyüklerimizi bu ileri düzey zekalarından ötürü tebrik ediyorum. Türkiye tarihinde ilk defa Yunan kuvvetlerinin gerisine düşücek ne derseniz deyin. Hele hele ege ve akdenizde sular kaynamışken olması harika oldu. Ne diyim ....... 3 24 Yanıtla
  • orko: Sanırım Yunanistan kendi sonunun Ermenistan gibi olmasını bekliyor. Onu da yaparız! 8 1 Yanıtla
  • hakan: bizim f-35 den olmamız hele bir de yunanistan alırsa çok kötü. s-400 gibi rüştünü ispatlamamış bir rus silahı için değmezdi. o s-400 ler suriyede çuvalladı. f-35 lerle giriyor israil golana vuruyor ama bir tane bile uçak düşüremedi daha. bizim siha larımızı da göremiyor o ileri ! teknoloji s-400 ler. 2 5 Yanıtla
  • Türk Panzeri: Ulan enayiler alın F35 i de S400 lere test edelim adamlar zaten bize s400 radarına girecek diye vermedi. Size inşallah verirler de beleşe test ederiz. 2 0 Yanıtla
  • karahanbey: yunanistan aklını başına alıpta türkiyeyle iyi ilişki kurmayı dene seni piyon olarak türkiyenin önüne atıyorlar. terör deniyorlar olmuyor seni deniyorlar olmuyor olmuyor olamayacakta. 1 0 Yanıtla
  • ibo: uzay mekiği alsalar yinede şansları yok 0 0 Yanıtla
  • olum kendinize bakın la: olum yazıktır türkiye için borç içindesiniz ağzınız kokuyor açlıktan silah almaya çalışıyorsunuz. kendinizle ilgilenin aptal mısınız la. avrupa birliği sizi ağırlık olarak görüyor farkında değil mi la bu yunanlar. 0 0 Yanıtla
  • aptal: yunanistan bu kadar parayı nerden buluyor, adamlar açlıktan kıvranıyorlar birde tembellik etmekten geri kalmıyorlar 24 saatin 14 saatini uyuyarak geri kalanını da frapiçino içerek geçiriyorlar 0 0 Yanıtla
  • Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı
    11:14 Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı

    Bu yıl 8'incisi düzenlenen Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde Türk bilim insanları dünyanın geleceğini Antarktika kıtasının geçmişinde araştırdı.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.

  • KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı
    11:10 KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı

    Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023'te çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 107 bin işletmeye 18,1 milyar liradan fazla destek sağladı. KOSGEB'in 2023 Yılı Faaliyet Raporu'na göre, desteklerin çoğu Akdeniz Bölgesi'ndeki işletmelere verildi. Ayrıca, deprem bölgesindeki işletmelere 12,8 milyar lira destek sağlandı.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor
    11:06 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi. Doğan, gıdaya erişimde yaşanan zorlukların başlıca nedenleri ve çözüm önerileri ile ilgili olarak da konuştu.

  • Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü
    11:05 Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü

    Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki emekli polis Zekeriya Şimşek, emeklilik sonrası başladığı ahşap eşya yapımını gelir kaynağı haline getirdi. İlk olarak eşine ahşaptan spatula yapan Şimşek, ürünlerinin beğenilmesiyle satış yapmaya başladı. Atölyeye ihtiyaç duymadan ahşap sanatını sürdüren Şimşek, farklı ağaç türlerinden doğrama tahtası, spatula, tokmak gibi ürünler yapıyor.

  • Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak
    11:04 Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Tarsus ilçesine fuar ve kongre merkezi kazandıracaklarını belirtti. Tarsus'un ticaret ve turizm trafiğinin kesişim noktası olduğunu vurgulayan Soydan, modern ve uluslararası bir tesis inşa edeceklerini söyledi.


Advertisement