Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan'dan Aa'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan'dan Aa'ya Ziyaret

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Çeşitli Ülkelerdeki Karışıklıklarda Halkın Bütününün Sokaklara Dökülmediğini, Sokaklarda Farklı Yapıların Oluştuğunu Belirtti.

22.02.2011 14:01  Güncelleme: 15:16

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, çeşitli ülkelerdeki karışıklıklarda halkın bütününün sokaklara dökülmediğini, sokaklarda farklı yapıların oluştuğunu belirterek, "Totaliter rejimlerin halka kurduğu baskının yansımasını görüyoruz" dedi.

Tantan, Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Bölge Müdürü Ümit Kanoğlu ve Haber Müdürü Zeki Gümüş ile görüşen Tantan, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin görüşlerini aktardı.

Tantan, Fas'tan başlayarak bütün Ortadoğu'yu kapsayan, gelecekte Hazar Havzası ve Asya merkezine kadar ulaşması beklenen karışıklıklarda, totaliter yönetimlerin çöktüğünü kaydetti.

Halk hareketlerinin bütün dünyanın gündemini etkilediğini ifade eden Tantan,

"Karışıklıklarda halkın bütününün sokaklara dökülmediğini, sokaklarda farklı yapıların oluştuğunu ve totaliter rejimlerin halka kurduğu baskının yansımasını görüyoruz" diye konuştu.

Yüksek teknolojiyle donatılan dünyanın, farklı birliktelikleri bir araya getirdiğini ve birbirini hiç tanımayan insanların sokakta haksızlığa karşı buluşabildiğini anlatan Tantan, Türkiye'nin bu girişimleri tespit edip, önlemler geliştirebileceğini anlattı.

Türkiye'nin bu gelişmelere, devletin alt yapısı olmaması nedeniyle iktidar ve muhalefetiyle hazırlıksız yakalandığını öne süren Tantan, bu zafiyetlerin görülerek, halkı bilinçlendirme programlarının yapılması gerektiğini ifade etti.

Tantan, Türk milletinin hazırlıksızlığının aleyhine tecelli edebileceğine işaret ederek, gündemdeki olaylardan ders çıkarılması gerektiğini, hiçbir ülkenin, kendi askerinin halkına kurşun sıkma hakkının bulunmadığını ve buna bilinçli halkın karşı çıkabileceğini söyledi.

Halk hareketlerinin uzun yılların çalışması olduğunu ifade eden Tantan, yeni savaşların ekonomik, hukuk ve yüksek teknoloji savaşları olduğunu ve şu anki karışıklıkların dinmesinin ardından halkın işinin zor olacağını kaydetti.

Tantan, şunları söyledi:

"Emperyal güçlerin, Müslümanlığı değiştirme projesi vardır. Yabancı servislerin zamanında uykuya yattığı, halkın tabiriyle 'Kuduz köpekleri' vardır. Zamanı geldiğinde barakanın kapısı açılır. Sokakta yağmur gibi insan bulabilirsiniz. Adaletle yaşamayan ülkelerde gelir dağılımı geniş kitle oluşturulur. Oralara baktığınızda bunu görebilirsiniz. Halk, kapısını bacasını kapamıştır. Türkiye'de özgürlük, güvenlik ve ekonomi çok önemlidir. Bunlar vazgeçilemez kavramlardır, ancak Türkiye'de bunların altı boştur."

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan'dan Aa'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement