Yusuf Ömürlü Camii Cuma Namazında Ibadete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yusuf Ömürlü Camii Cuma Namazında Ibadete Açıldı

Yusuf Ömürlü Camii Cuma namazında ibadete açıldıİSTANBUL, (DHA) ? KAĞITHANE Belediyesi ve Nef Vakfı ile birlikte inşa edilen Yusuf Ömürlü Camii Cuma namazında açıldı.

16.06.2017 17:33

Yusuf Ömürlü Camii Cuma namazında ibadete açıldı

İSTANBUL, (DHA) ? KAĞITHANE Belediyesi ve Nef Vakfı ile birlikte inşa edilen Yusuf Ömürlü Camii Cuma namazında açıldı. Caminin açılışına eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış'da katıldı.

Nurtepe'deki caminin açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılışa işadamı Erden Timur ile camiye adı verilen Musiki Sanatçısı Yusuf Ömürlü'de katıldı. Yapımı 3 yıl süren 450 kişilik cami bin 800 metrekare alana kuruldu. Hem modern hem klasik mimariye sahip caminin açılışında konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 'Çok güzel bir günde bir araya geldik. Hem böyle güzel bir ibadethanenin açılışını yaptık hem de Ramazan-ı Şerif'in bereketi içerisindeyiz. Güzel çalışmalar yapmayı Cenab-ı Hak hepimize nasip etsin inşallah' dedi. Camii açılışında konuşan Eski AB Bakanı Egemen Bağış ise 'İnşallah Türkiye çok daha güzel, müreffeh, aydınlık ve huzurlu günlere doğru yürümeye devam edecek' diye konuştu.

NEF VAKFI YUSUF ÖMÜRLÜ CAMİİ

İbadet yerlerinin sakinlik, huzur hissi veren mekanlar olması gerekliliği esas alınarak yapılan caminin iç mekan düzenlemelerinde, 'Neo-barok' bir yaklaşım sergilendi. Genelinde sadelik içeren tasarımda; renk uyumları ve desenler de dikkat çekiyor. Lale Devri'nden bu yana gelen Sadabad geleneğine sadık kalınarak mevcut Kağıthane Cami'ne çağdaş bir yorum getirildi.

(FOTOĞRAFLI)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yusuf Ömürlü Camii Cuma Namazında Ibadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement