Zamanın Kudüs'ü Kudüs'ün Zamanı - Son Dakika
Kültür Sanat

Zamanın Kudüs'ü Kudüs'ün Zamanı

"2017 Kudüs yılı" etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde Piyanist Tuluyhan Uğurlu Kudüs özel besteleri ve Kudüslü sanatçılardan oluşan "Mizac Topluluğu" ile sahne alacaktır.

12.05.2017 18:04

"2017 Kudüs yılı"  etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde Piyanist Tuluyhan Uğurlu Kudüs özel besteleri ve Kudüslü sanatçılardan oluşan "Mizac Topluluğu"  ile sahne alacaktır.

Tuluyhan Uğurlu Kudüs projesine, kendi bakış açısıyla bakıyor ve Kudüs'e İstanbul'dan bir pencere açıyor. Sezai Karakoç'un "Gökte yapılıp yere indirilen şehir. Tanrı şehri ve bütün insanlığın şehri." olarak tanımladığı Kudüs'ü anlatırken, bir başka kadim kentin İstanbul'un özgür ve huzurlu dünyasından Kudüs'ün hüznüne ortak oluyor. Kudüslü gençler  tarafından 2014 yılında kurulan "Grup Mizac" eserlerinde medeniyetlerin yüzyıllar önce Filistin'de bıraktıkları kültürel ve müziksel etkileri yansıtıyor. Filistinlilerin günlük ızdıraplarından beslenen müzisyenler, bunu Kudüs'ün kutsallığı, ihtişamlı binaları ve mukaddes mabedlerinin ruhuyla birleştirip geleceğe ümitle taşıyor.

Grup bugüne kadar "Layali Al Tarab" Arap Muzik Festivali, "Yasemin Festivali","Ramazan Festivali"gibi bir cok Uluslararası festival ve organizasyonda konserler vermiştir.

Konserde Tuluyhan Uğurlu  Kudüs özel bestelerini  çalacak aynı zamanda Kudüslü grubun eserlerine piyanosuyla eşlik edecek bu esnada hazırlanan özel görsel sunum gösterilecektir. Sahne çalışmalarında kuyruklu konser piyanosu, görüntü sistemi, ses ve özel ışık sistemi kullanılacaktır. Görsel sunumda yer yer Kudüs'ün tarihi anlatılırken, şiirlere yer verilecek, Kudüs'ün hüznü anlatılacaktır.

Detaylar :

İl : İstanbul

İlce : Fatih

Mekan : Aya İrini Müzesi

Mekan Adresi : Topkapı Sarayı 1. Avlu Sultanahmet, Fatih, İstanbul, Türkiye

Başlangıç Saati : 12.05.2017 20: 00: 00

Bitiş Saati : 12.05.2017 22: 00: 00

Kategori : Zamanın Kudüs'ü Kudüs'ün Zamanı

Tür : Konser

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Zamanın Kudüs'ü Kudüs'ün Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement