Zehirli Afrika Çıngıraklı Yılanına James Hetfield'ın İsmi Verildi - Son Dakika
Teknoloji

Zehirli Afrika Çıngıraklı Yılanına James Hetfield'ın İsmi Verildi

Zehirli Afrika Çıngıraklı Yılanına James Hetfield\'ın İsmi Verildi

Zehirli Afrika çıngıraklı yılanının yeni türü, üçgen kafası ve ejderhaya benzeyen görünümünden dolayı Metallica'nın James Hetfield'ın adı verildi.

08.09.2020 18:17  Güncelleme: 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zehirli Afrika çıngıraklı yılanının yeni türü, üçgen kafası ve ejderhaya benzeyen görünümünden dolayı Metallica'nın James Hetfield'ın adı verildi.

Afrika'da keşfedilen yeni bir zehirli yılan türünün adı, Metallica'nın solisti James Hetfield'ın onuruna onun adı verildi.

Araştırmacılar, Afrika çıngıraklı yılanının üçgen şekilli bir kafaya ve müzisyenin imajını yansıtan ejderha benzeri bir görünüme sahip olduğunu söylüyor.

Ona Atheris hetfieldi bilimsel adını verdiler.

Sürüngen 20 santimden daha fazla büyüyebilir, güçlü omurgaya sahip  ve çıkıntılı pullarla kaplıdır.

İlk olarak 1900'lerin başında gözlemlendi, ancak taksonomisi 'hiçbir zaman tam olarak çözülemedi.'

ADADA VOLKAN DİBİNDE YAŞIYOR

Lizbon Üniversitesi Ulusal Doğa Tarihi ve Bilim Müzesi'nde herpetoloji küratörü Luis Ceríaco, "Bu yapı onlara ejderhaya benzer bir görünüm veriyor, bu kesinlikle bir heavy metal grubunun şarkıcısı imajıyla uyumlu" diyerek düşüncesini belirtti.

Ceríaco, Atheris hetfieldi'nin Batı Afrika kıyılarından yaklaşık 35 kilometre uzağındaki bir ada olan Bioko'da bir volkanın dibinde yaşadığını belirtti.

Ceríaco, ekibinin örnekleri inceledikten sonra, "yeni tanımlanan türün, onu adada bulunan başka bir çıngıraklı yılanından açıkça ayıran bir dizi morfolojik karakter sunduğunu" belirlediklerini yazdı.

Ceríaco, bunun Bioko'da 100 yıldan fazla bir süredir bulunan ilk yeni yılan türü olduğunu ve adaya özgü olarak tanınan tek tür olduğunu söyledi.

Araştırmaya imza atanlardan Mariana Marques de çocukluğundan beri Metallica hayranı olduğunu belirtip. Metal Hammer dergisine "Tüm kişisel yaşamlarımız ve kariyerlerimiz boyunca müziğinin bize aktardığı tüm iyi hisler için bir teşekkür olarak onu onurlandırmak istedik," dedi .

"Ayrıca, tropikal ormanın ortasında kaybolan bir yanardağın dibinde yaşayan gizemli, zehirli ve havalı görünen bir yılanın heavy metalle çok ilgili olduğunu düşünüyoruz!"

İLK ROCKÇI HAYVAN DEĞİL!

Afrika çıngıraklı yılanlarından bir ısırık, ağrıya, şişmeye ve en azından birkaç vakada ölüme neden olabilir.

Ceriaco, yüksek profilli taksonominin 'çok ihtiyaç duyulan biyo-çeşitlilik çalışmalarına ve saha araştırmalarına daha fazla dikkat çekmesini' umuyor.

"Dünya'nın biyolojik çeşitliliğinin büyük bir kısmının yok olmasına karşı yarışıyoruz ve birçok türün var olduklarını bile bilmeden nesli tükenebilir".

Bu hayvan, Grammy ödüllü rock'çıların adını taşıyan ilk hayvan değil. Pasifik Okyanusu'nda yaşayan solucan benzeri küçük bir kabuklu, Şubat ayında Macrostylis metallicola olarak adlandırıldı.

Torben Riehl, "Metallica'nın güçlü müziği hayatımın çoğunda bana eşlik etti," demişti.

2017 yılında bir Jurassic dönemi timsah fosiline Motorhead solisti Lemmy adı verildi.

Aynı yıl, Cannibal Corpse basçısı Alex Webster, Kanada'da ortaya çıkarılan dev bir tarih öncesi solucan türü olan Websteroprion armstrongi'ye ilham kaynağı oldu.

Kaynak: Space Mag Türkiye

Son Dakika Teknoloji Zehirli Afrika Çıngıraklı Yılanına James Hetfield'ın İsmi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement