"Zenne" Ekibi Bursalılarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

"Zenne" Ekibi Bursalılarla Buluştu

Vizyona giren ödüllü film "Zenne"nin yönetmen ve oyuncuları, Bursa'daki özel gösterim kapsamında izleyicilerle bir araya geldi.

16.01.2012 22:20

Vizyona giren ödüllü film "Zenne"nin yönetmen ve oyuncuları, Bursa'daki özel gösterim kapsamında izleyicilerle bir araya geldi.

Korupark Alışveriş Merkezi'ndeki özel gösterim için Bursa'ya gelen Zenne Can karakterini canlandıran Kerem Can, Daniel rolünü oynayan Giovanni Arvaneh, Ahmet'in annesini canlandıran Rüçhan Çalışkur ile yönetmenler Mehmet Binay ve Caner Alper, sinemaseverlerle buluştu.

Kerem Can, filmle ilgili yaptığı açıklamada, izleyicilerden çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye için zor bir konu gibi gelmişti. İzlenir miyiz diye düşünmüştüm ama çok mutluyuz, izleniyor. Çok zor süreçten geçtik. Özellikle benim dans öğrenmem gerekiyordu. Saatlerce dans ediyordum. Rüyalarımda bile dans ettim. Sabah akşam dans ederek filme hazırlandım. Film, bir oyuncu için çok büyük fırsat."

Yönetmenlerden Caner Alper ise "Zenne"nin bir belgesel projesi olarak başladığını ifade ederek, amaçlarının gözden düşmekte olan eğlence biçimleri üzerine belgesel yapmak olduğunu anlattı.

"Zenne Can" isimli karakterlerinin bulunduğunu ve deneme çekimleri yaptıklarını belirten Alper, şöyle devam etti:

"Bu sırada bir arkadaşımızı kaybettik. Babası tarafından eşcinsel olduğu için öldürülen doğulu arkadaşımızdı. Çok etkilendik. Zenne'nin hikayesini bu arkadaşımız üzerinde anlattık. Beklenenin üzerinde çok büyük izleyici kitlesini basın desteğiyle sinemalara göndermeyi başardık. Ödüllerin de etkisi oldu. Filmin ünü ve konusundan habersiz gidenler bile etkilenerek çıktılar. Özellikle Sinema Yazarları Derneğinin en iyi film ödülü bizim için beklenmedikti."

Mehmet Binay da filmle ilgili üç yıl çalıştıklarını anlatarak,

"Uluslararası ekiple çalıştık. Gönüllü çalışanlar oldu. Oyuncularıyla, müziğiyle, aile gibi çalışıp bugünlere geldik" dedi.

Özellikle kadınlar tarafından çok izlendiğini vurgulayan Binay, "Birçok salonda kadınların çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Şubatta İstanbul'da yapılacak film festivalinde Zenne'yi sunmak üzere dünyaca ünlü oyuncuyla görüşüyoruz. Filmin ve öldürülen arkadaşımızın öyküsünü bilen ünlü sanatçı, Şubatta İstanbul'da olacak. İsmini gizli tutuyoruz sürpriz olacak" diye konuştu.

Filmi izleyen sinemaseverler ise Türkiye şartlarında farklı görsel anlatımı ve mesajlarıyla dikkati çeken filmden etkilendiklerini söylediler.

"Zenne", muhafazakar bir ailenin çocuğu olan Ahmet, renklerini gizlemekten sakınmayan ve İstanbul'un dans kulüplerinde zennelik yapan Can ile Türkiye'nin değer yargılarını çok iyi tanımayan Alman fotoğrafçı Daniel'in evrensel dostluk hikayesini anlatıyor.

"Zenne", "48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali"nde,

"SİYAD Ulusal En İyi Film", "En İyi İlk Film", "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

(Tilbe Saran)", "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Erkan Avcı)" ve "En İyi Görüntü Yönetmeni (Norayr Kasper)" ödüllerini almıştı.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Zenne' Ekibi Bursalılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement