Zeytin Dalı Harekatı - Son Dakika
Güncel

Zeytin Dalı Harekatı

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Sınırımızda kümelenmiş teröristlerle, terörle bir mücadelemiz var. Doğru olan da budur.

23.01.2018 14:32

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Sınırımızda kümelenmiş teröristlerle, terörle bir mücadelemiz var. Doğru olan da budur. Harekat mutlaka başarılı olacaktır. İnşallah bu harekat bölgeye barışı getirir." dedi.

Taştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın tamamen bölgedeki terör oluşumlarının yok edilmesine yönelik olduğunu belirtti.

Mehmetçiğe güvendiklerini, bu nedenle harekatın başarılı bir şekilde sonuçlanacağına inandığını dile getiren Taştan, şunları kaydetti:

"Biz düşünce olarak, parti olarak terörü bir insanlık suçu olarak görmekteyiz. Uzun zamandır Türkiye'nin sınırlarında bir güvensizlik vardır. Bu süreçte yapılan Afrin operasyonu, ümit ediyoruz sınırlarımızın güvenliğini sağlar. Bu harekat, bir ülkeye karşı, bir halka karşı açılmış bir savaş değildir. Sadece teröristlere ve teröre karşı bir mücadeledir. Bizim şiarımız 'yurtta barış dünyada barıştır.' Hiçbir zaman savaştan yana olmadık. Ama sınırlarımız korunması için de bu hareketin gerçekleşmesi gerekiyordu."

Taştan, Türkiye'nin onlarca yıldır teröre karşı bir mücadele içinde olduğunu, Afrin harekatının hem yurt içinde hem de yurt dışındaki teröre karşı bir mücadelenin hareketi olduğuna işaret etti.

Operasyonun başarıyla sonuçlanacağını ümit ettiklerini ifade eden Taştan, şunları kaydetti:

"Askerimize başarılar diliyoruz. Mehmetçiğin bu konuda da başarılı olacağına inanıyoruz. Ümit ediyoruz sınırlarımız güvenli bir hale gelir. Yıllardır emperyalistler bu bölgede çok ciddi oyunlar oynamaktadırlar. Bizim Suriye ve Suriye halkı ile bir savaşımız yoktur. Bu bölgede terör olayların bitmesi gerekiyor, bitmesi için de Suriye'nin mutlaka toprak bütünlüğünün sağlanması gerekiyor. Sınırımızda kümelenmiş teröristlerle, terörle bir mücadelemiz var. Doğru olan da budur. Harekat mutlaka başarılı olacaktır. İnşallah bu harekat bölgeye barışı getirir."

Taştan, operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'a da Allah'tan rahmet dilediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zeytin Dalı Harekatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement