Zokev, Çetin Uygur'u Konuk Edecek - Son Dakika
Yerel

Zokev, Çetin Uygur'u Konuk Edecek

Zokev, Çetin Uygur\'u Konuk Edecek

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı “Kent Söyleşileri” dizisinde, DİSK’e bağlı Yer altı Maden-İş Sendikası eski başkanlarından, TMMOB eski Genel Sekteri Çetin Uygur’u konuk edecek.

22.05.2014 10:25

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı "Kent Söyleşileri" dizisinde, DİSK'e bağlı Yer altı Maden-İş Sendikası eski başkanlarından, TMMOB eski Genel Sekteri Çetin Uygur'u konuk edecek.

Kurucusu olduğu Yer altı Maden-İş Sendikası ile birlikte gerçekleştirdiği "Yeni Çeltek" direnişi ve sonrasında yaşama geçirilen işyeri komite ve konseyleri deneyimiyle işçi sınıfı hareketi içinde yer alan Uygur, 68'in önemli gençlik önderlerinden biri olarak da biliniyor. Uygur, Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'a Harun Karadeniz ile birlikte yazdığı mektup, 68 gençliğinin önemli belgeleri arasında yer alıyor.

Sonraki yıllarda mühendis ve işçi örgütlemesi içinde aktif çaba harcayan, bir maden mühendisi olmasına karşın işçi sendikası genel başkanlığı yapan Uygur, siyasal görüşleri nedeniyle 12 Mart ve 12 Eylül'de yargılandı.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Lokali'nde 24 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek olan söyleşi saat 17.00'de başlayacak. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zokev, Çetin Uygur'u Konuk Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement