Zorlu Center PSM'de 'Desires of Kavafis' Sergisi - Son Dakika
Güncel

Zorlu Center PSM'de 'Desires of Kavafis' Sergisi

Ünlü Yunan şair Kavafis'in 150'inci doğum yıldönümü sebebiyle 2013 yılı, Yunanistan'da "Kavafis Yılı" olarak kutlanıyor.

23.10.2013 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kutlamalar kapsamında büyük şairin dünyaca ünlü şiirleri, ünlü Yunan müzisyen Alexandros Karozas'ın besteleri, yine Yunan müziğinin en önemli elçisi George Dalaras'ın yorumu ve Okan Bayülgen'in canlı seslendirmesi eşliğinde, İstanbul'da, 2 6 Ekim 2013, Cumartesi günü Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. Felsefenin aklını, müziğin sezgileriyle birleştiren bir başyapıt olan Kavafis Projesi aynı zamanda müzik, edebiyat ve televizyon dünyasından isimleri bir araya getiriyor...

Hem konser hem resim sergisi...

Zorlu Center PSM, şairin 150'inci doğum yılını aynı zamanda, Yunan ressam Eleftheria Stoikou resim sergisiyle taçlandırıyor. 'Desires of Kavafis' sergisi, büyük şair Kavafis'in dünyaca ünlü şiirlerinin resme aktarılmasıyla oluşturuldu.

Kavafis'in eserleriyle ilk kez 1997 yılında yüksek lisans çalışmaları döneminde tanışan sanatçı Eleftheria Stoikou aynı zamanda küratörlüğünü yaptığı sergiyle ilgili şunları söylüyor;

"'Yarım kalmış aşklar' yani 'Desires of Kavafis', şairin anıt mezarının yaratılması ile beraber şekillendi. Bir ağ gibi, aşk tuzakları, bulanık imgeler, hisler, hayaller, suçluluk. O zamandan bu zamana izler ve çizgiler bir araya geldi. Formları şekillendi, bazen tamamlandı ve kendini iyice gösterdi, bazıları yandı, çıkmazlara girdi. Formlar, tuzak gibi aldatan şekiller, az renkli yüzeylerde nefes alır. Yanmış siyah çizgiler, erimiş mumun yarı saydam örtüsü altında ağ gibi örülür. Kan kırmızı ve altın sarı çevreler, tutkunun ve şehvetin kokusuna boğar. El yazısı, şifre, kompozisyonun organik parçası şeklin harekete mutlâk dönüşümünü sağlar."

'Desires of Kavafis" sergisi 23 Ekim – 10 Kasım 2013 tarihleri arasında Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde 10.00-22.00 saatleri arasında sanatseverleri ağırlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zorlu Center PSM'de 'Desires of Kavafis' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement