14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline Doğru - Son Dakika
Kültür Sanat

14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline Doğru

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, "14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali" düzenlenecek.

18.07.2017 14:34

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, "14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali" düzenlenecek.

Festivalin organizatörleri ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve sponsorlar, Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür Merkezi'nde, ilçede 26 Temmuz - 4 Eylül'de gerçekleştirilecek festival öncesi, bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Festivalin Sanat Danışmanı Piyanist Gülsin Onay, festivale Türkiye'nin yanı sıra Norveç, Brezilya, İtalya, Fransa, Rusya, Küba ve Güney Afrika'dan müzisyenlerin geleceğini söyledi.

Festivalin altı hafta süreceğini ifade eden Onay, "Festivalimiz 15 ana konserden oluşuyor. Çok önemli sanatçılar sahnede olacak. Bu yıl yine piyano yarışması da yapacağız." dedi.

Onay, festivalin "Taşta", "Kumda" ve "Suda" olmak üzere, üç ayrı konseptten oluştuğunu da sözlerine ekledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da düzenlenen bu tür etkinliklerle, Bodrum'un artık boyut değiştirdiğine dikkati çekti.

"Bodrum'u farklı boyuta getirmeye çalışıyoruz"

Turizm bölgelerinde en fazla sanat etkinliğinin yapıldığı yerin Bodrum olduğuna değinen Kocadon, şöyle konuştu:

"Akdeniz çanağında bu kadar güzel sanatsal etkinliklerin yapıldığı başka güzel bir yer bulamazsınız. Sanatın her şeyine destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Cazibesi yüksek olan Bodrum'u kaliteli müzikle de farklı boyuta getirmeye çalışıyoruz. Güzel ülkemizin bu günlerde bu tür sanatsal etkinliklere çok ihtiyacı var. Sanat toplulukları bir araya getiren birlik, kardeşlik ve barış içinde atmosfer sağlayan bir etkinliktir."

Festivalin 14'üncü yılını doldurduğunu da belirten Kocadon, kendisinin de 19 yıldır belediye başkanlığı görevini yaptığını kaydetti.

14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline Doğru
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement