5. Göl Saatleri Şiir Akşamı" - Son Dakika
Kültür Sanat

5. Göl Saatleri Şiir Akşamı"

Küçükçekmece Belediyesi'nce düzenlenen "5. Göl Saatleri Şiir Akşamı" İstanbullu şiir severlerle buluştu.

27.05.2016 23:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi'nce düzenlenen "5. Göl Saatleri Şiir Akşamı" İstanbullu şiir severlerle buluştu.

Göl Kenarı Mavran Adası'nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ilçenin resmi nüfusunun 762 bin olduğunu belirterek, "Adında 'küçük' kelimesi geçmesinden midir bilmem, bunu bilen çok az." dedi.

Belediye Başkanı Karadeniz, şöyle konuştu:

"Şiirle konuşan bir topluluğa karşı uzun bir konuşma yapmamak gerektiğini bilecek kadar akıllıyım. İlçemizdeki şiir akşamları devam edecek. Dinleyici sayısını önemsemeden, inatla popülerin peşinden koşmadan, ucuzluğa düşmeden, şiire hayat vermeye, canlandırmaya ve bu etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz."

Etkinliğe katılan şairlere teşekkür eden Karadeniz, etkinliğin "Onur Konuğu" şair Ali Akbaş'a teşekkür plaketi verdi.

Akbaş, Karadeniz'e teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Göle şiir yakışır, etkinlik çok güzel düzenlenmiş. Göl kenarında şiir okumak şairlere yakışır bir iş. Ben de hiç farkında değilim, meğer 6-7 göl şiirim varmış. Etkinliğin adı da Ahmet Haşim'in şiirinden alınmış, göle de çok yakışmış, bu ismi koyanları tebrik ediyorum. Halkıma, Türk diline layık olmak için çalışmaya devam edeceğim."

Akbaş, merhum yazar Ahmet Kabaklı'nın "Dünyanın en güzel göl şiiri" olarak tanımladığını aktararak, kendisine ait "Göygöl" şiirini seslendirdi.

"Şiir varsa umut devam ediyor demektir"

Etkinlikte AA muhabirine açıklamada bulunan şair Mustafa Uçurum ise, etkinliğe Tokat'tan katıldığını belirterek, "Dünyanın büyük acılarla sınandığı bir zamanda, her gün yeni kederlerin bizleri yokladığı vakitlerde, şiirle bir pencere aralayan bu güzel akşamı tertip eden herkesi kutlamak gerek. Şiir varsa, umut devam ediyor demektir." şeklinde konuştu.

Şair Mehmet Aycı ise, şiirin dünyada irtifa kaybettiği düşüncesini savunarak, şunları anlattı:

"Türk şiiri ise kimse farkında olmasa da, çok parlak bir dönem yaşıyor. Gerek dergiler etrafında, gerek akımlar etrafında İkinci Yeni'yi aşan gelişmeler var. Türk şiiri, sadece ulusal sınırlar içerisinde değil, dünyada da olup bitene bigane kalmıyor. Dünyanın en antiemperyalist şiiri Türkiye'de söylenmeye devam ediyor. Türk şiiri bir kez daha insanlığın vicdanı ve millet olarak varlığımızı anlamlı kılan bir şey olduğunu yeniden gösterdi. Bu etkinlikler, bu farkındalık için de önemli."

Suriye'den Mahmoud al Tawail ise, 2014 yılından beri Türkiye'de yaşadığını söyleyerek, duygularını "Ahmet Haşim gibi önemli bir şairin şiirinin adıyla düzenlenen etkinliğe davet edilmekten mutluluk duydum, belediyeye teşekkür ederim. Türkiye'de birçok etkinliğe katılıyorum, Üsküdar'da da şiirimi okumuştum. Bu tarz etkinliklerde hem Türk hem yabancı şairlerle tanışıyor ve şiirlerimi, onların şiirlerini okuma şansı buluyorum." şeklinde ifade etti.

Etkinlikte, Türkiye'den Mehmet Aycı, Cengizhan Orakçı, Ayşe Sevim, Mustafa Uçurum, Nurettin Durman, Sıtkı Caney, Şakir Kurtulmuş, Hayriye Ünal, Mehmet Baş, Mehmet Can Doğan, Mehmet S. Fidancı, Murat Koparan, Mustafa Aydoğan, Mustafa Özçelik, Şadi Kocabaş, Ünsal Ünlü, İtalya'dan Domenico Brancale, Bosna-Hersek'ten Elvedin Neziroviç, Naida Mujkiç, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Halud el Mualla, Suriye'den Mahmoud al Tawail ve İspanya'dan Ricardo Bellveser şiir okudu.

Etkinlik sonunda, Türk Halk Müziği sanatçısı Ayfer Vardar konser verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 5. Göl Saatleri Şiir Akşamı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement