Ay Işığında Şamata" Adlı Oyunun İlk Gösterimi Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Ay Işığında Şamata" Adlı Oyunun İlk Gösterimi Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen, "Ay Işığında Şamata" adlı oyunun ilk gösterimini yapıldı.

21.04.2016 01:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen, "Ay Işığında Şamata" adlı oyunun ilk gösterimini yapıldı.

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Haldun Taner'in yazdığı Naşit Özcan'ın yönettiği oyunla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, oyuncuların sahnede iyi bir performans sergilediklerini belirterek, "Bu benim Genel Sanat Yönetmeni olarak ilk resmi imzaladığım oyun. Bu anlamda benim için çok önemli. Ömür boyu unutamayacağı bir anı oldu benim için." dedi.

Çok güzel bir akşam geçirdiklerini aktaran Uygur, "Ölümsüz usta Haldun Taner'in eserlerini oynadığımız zaman seyircilerin kayıtsız kalmadığı bu akşam bir daha gördük. Önümüzdeki süreçte bu anlamda pek çok oyun dahil olacaktır. Büyük üstatların oyunlarını tekrar hayata geçireceğiz. Ben oyunu izlerken çok hislendim, duygulandım ve çok güldüm. Ben seyrederken dokuz doğurdum. Bütün arkadaşlarımla bunu paylaşmak da benim için ayrı bir onurdur." ifadelerini kullandı.

Yönetmeni Naşit Özcan da oyunun Haldun Taner tarafından 1955 yılında yazıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

"1950'li yılların şartlarına göre yazılmış bir oyun. 1977 yılında Haldun Taner Sahnesi'nde, Zihni Küçümen tarafından sahnelenmiş. Sonra Devlet Tiyatroları'nda yapılmış. 1977'den bu zamana kadar da bu oyun bir daha profesyonel büyük bir sahnede oynanmadı. Bana bu oyun verildiğinde çok mutlu oldum. Bir Haldun Taner oyunu sahnelemek istiyordum. Kabareyi iyi kötü içinde yaşamış bir insan olarak nasıl uygulanacağını biliyordum. Ama bu oyun eski kendi kalıbıyla konsaydı belki bu kadar keyifli olmayabilirdi. Bu oyunun daha eğlenceli olması için aralarına müzik koydum. Ekibi doğru seçmeye çalıştım. Ekip doğru olunca iş akmaya başladı. Bugüne geldik. Anlatacağını anlatır. Sosyal içeriği de var. Daha fazlasına gerek yok zaten."

"Ay Işığında Şamata" Çalışkur Apartmanı'nda yaşayan Çalışkur ailesinin ve apartman sakinlerinin ilişkilerini ve aile yapısını konu ediyor.

Sahne ve kostüm tasarımını Eylül Gürcan'ın, ışık tasarımını Özcan Çelik'in, efekt tasarımını Hidayet Öztürk'ün, müziğini Hakan Elbir'in koreografisini Özge Midilli'nin yaptığı oyunda; Arda Aydın, Aziz Sarvan, Berrin Koper, Ceren Hacımuratoğlu, Ceysu Aygen, Derya Çetinel, Emrah Can Yaylı, Emre Narcı, Ertan Kılıç, Esra Ede, Gökhan Eğilmezbaş, Gökhan Mete, İbrahim Can, İbrahim Ulutaş, Mehmet Bulduk, Nilay Yazıcıoğlu, Özgür Dağ, Samet Hafızoğlu, Savaş Barutçu, Şenay Saçbüker, Şevket Avşar, Tuğçe Açıkgöz ve Yonca İnal rol alıyor.

Oyun, 23, 27 ve 30 Nisan'da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ay Işığında Şamata' Adlı Oyunun İlk Gösterimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement