Belmek'li Hanımların Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Belmek'li Hanımların Yıl Sonu Sergisi

Belmek\'li Hanımların Yıl Sonu Sergisi

Belmek El Sanatları Yıl Sonu Sergisi Nevin Gökçek Tarafından Açıldı

25.06.2010 17:17  Güncelleme: 17:19

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) kursiyerlerinin yıl sonu sergisi Zafer Çarşısı Sanat Galerisi'nde Nevin Gökçek tarafından açıldı.

BELMEK kursiyerlerinin yıl sonu sergisine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi, SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek ile beraber, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, daire başkanları, bürokratlar ve çok sayıda Başkentli katıldı.

YÜZÜMÜZÜ AĞARTAN BELMEK'E TEŞEKKÜRLER

BELMEK kursiyerleri ve öğretmenlerine teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan Nevin Gökçek, "Burada bugün her zamanki gibi birbirinden daha güzel eserleri birlikte göreceğiz.

Buradan ilk önce BELMEK ailesine, bizim yüzümüzü ağarttığı için, seslerini Türkiye'de her yere duyurduğu için özellikle çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız diyorum" dedi.

Sergilenen eserlerin hepsinin birbirinden değerli olduğunu vurgulayan Gökçek, konuşmasını "Onun için bizi dünya kıskansın, Türkiye kıskansın, diğer iller kıskansın, Allah nazarlardan saklasın. Sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diyerek sonlandırdı.

"HANIMLARIN ELİNİN DEĞMEDİĞİ HER İŞ EKSİKTİR"

Fransız bir şairin, "Hanımların elinin değmediği her iş eksik, her iş yarımdır. Sevginin abidesi hanımlardır. Bazen eş olarak sever, bazen evlat olarak sever, bazen büyük olarak, bazen küçük olarak sever.

Sevdiğinin, bahçe kapısından girdiğinde paltosunun hışırtısını sonbahar hışırtısından ayıracak kadar seçici ve özeldir hanımlar" ifadelerini dile getiren Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, bu anlamda BELMEK'lerin dünyada eşi olmayan bir ilke imza attığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Başkentli hanımları üretim sürecine, estetik sürecine, nezaket sürecine dahil ettiğini kaydeden Ölmez, "Şu anda el emeği göz nuru ürünlerinizi görüyorum. Önünde saygıyla eğiliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

KURSLAR YAZ AYLARINDA DA DEVAM EDECEK

BELMEK el sanatları yıl sonu sergisinde, ahşap rölyef, ebru minyatür, taş bebek, alüminyum rölyef, kırk yama, yorganlama ve gümüş işlemeden oluşan eserler yer aldı.

Başkentli hanımların el emeği, göz nuru eserlerinin yer aldığı sergi 2 Temmuz Cuma gününe kadar açık kalacak. Zafer Çarşısı Sanat Galerisi'ndeki sergide yer almayan branşların 3 Temmuz'da başlayacak olan Büyük Ankara Festivali'nde sergileneceğini belirten yetkililer, büyük bir çadır içerisinde hepsi birer sanat eseri değerinde olan ürünlerin beğeniye sunulacağını dile getirdiler.

Yetkililer, BELMEK kurslarının yaz döneminde de 6 ana merkezde 2 ay süreyle devam edeceği bilgisini verdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Belmek'li Hanımların Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement