Burdur'da 10 Yaşındaki İki Arkadaş İlk Resim Sergilerini Açtı - Son Dakika
Kültür Sanat

Burdur'da 10 Yaşındaki İki Arkadaş İlk Resim Sergilerini Açtı

Burdur'da ilkokul öğrencisi 2 arkadaş, aldıkları özel resim dersi sonucunda ortaya çıkan eserlerini İstasyon Caddesi'nde sergiledi. Beste Kaval ve Irmak Güleşir, sanat severlerin beğenisine sunulan sergilerinin devamını getirmek istediklerini belirtti.

26.08.2023 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur 'da 10 yaşındaki Beste Kaval ve Irmak Güleşir ilk resim sergilerini İstasyon Caddesi'nde açtı.

Burdur'da ilkokul öğrencisi 2 arkadaş yaklaşık bir yıldır aldıkları özel resim dersi sonunda ortaya çıkan eserlerini İstasyon Cadesi'nde sanat severlerin beğenisine sundu. 4-5 yaşlarında yaptığı resimleri babasının işyerinde duvara asan Beste Kaval'ın, yeteneğini geliştirmek isteyen ailesi kızlarını Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Merve Sarı'ya yönlendirdi. Sarı, Kaval ile sınıf arkadaşı Irmak Güleşirn'e özel ders verdi. Irmak Güleşir ile 1 yıl karakalem, kuru boya, suluboya tekniklerini öğrenen Beste Kaval, sonrasında sergi açmak istedi. Ailelerinin desteğiyle 2 küçük ressam eserlerini İstasyon Caddesi'nde açtıkları sergide sanat severlerin beğenisine sundu.

Beste Kaval, "Babamın dükkanında resim çiziyordum. Daha sonra iyi resim çizmeye başladığımı fark ettim. Resim dersi alıyorum. İlk sergimi açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sergilerimin devamı gelecek" dedi. Irmak Güleşir ise "Okulda çoğu arkadaşım resim yapıyordu. Beste ile bir çok resmimiz var. Şimdi sergimizi açtık. Suluboya, kuruboya, pastel boya resimler, ebru çalışamları yapıyoruz. Resim sanatında ilerlemek istiyorum" diye konuştu. (DHA)

Burdur\'da 10 Yaşındaki İki Arkadaş İlk Resim Sergilerini Açtı
Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Burdur'da 10 Yaşındaki İki Arkadaş İlk Resim Sergilerini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement