Candaş Cıngı Ruacan, Romeo Juliet Sahnesi'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

Candaş Cıngı Ruacan, Romeo Juliet Sahnesi'nde

Candaş Cıngı Ruacan, Romeo Juliet Sahnesi\'nde

Candaş Cıngı Ruacan13 Nisan Çarşamba Romeo Juliet Sahnesi'nd​e.

07.04.2011 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11 yaşında gitar çalıp şarkı söylemeye başlayan Selçuk Sami CİNGİ, ilk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra, ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Bu yıllarda sanatçı, gitarist ve solist olarak Absent Without Leave adlı topluluk ile Ankara'daki klüplerde sahneye çıkmaya başladı. Bu topluluk ile İzmir, Çeşme, Kuşadası, Antalya gibi şehirlerde de adından söz ettirirken, Ankara Devlet Konservatuarı' nda, Prof. Muammer Sun'un öğrencisi olarak kompozisyon okudu. Ardından Prof. Rengim Gökmen ile Orkestra Şefliği masterı yaptı. Bu esnada Radyo Hacettepe'de Rock Müzik Programları yapımcılığını üstlendi.

2004'te Florida - ABD'ye ikinci masterını yapmaya giden Selçuk Sami CİNGİ, burada prodüksiyon, film müziği, reklam müziği konularında eğitim aldı. Bu eğitimini tamamen burslu olarak sürdüren sanatçı, Güney Florida'da da Blue Martini, O'hara's gibi önemli kulüp zincirlerinde pop gitaristliği yaparken, bölgede aranan bir gitarist konumuna geldi. Selçuk Sami CİNGİ, 2007 Kasım - 2008 Mart arasındaki sürede Miami, NY ve Boca Raton şehirlerinde kendi albümünü kaydetti.

Türkiye'ye döndükte sonra; 3 uzun metrajlı filmin müziklerini yapan Selçuk Sami CİNGİ, Sütaş Ayran, 3G Vınn Turkcell, Ülker Kalbim serisi, Ogopogo gibi reklamların jingle'larını bestedi ve Ozmo Ogopogo, Ozmo Egg, Selpak, YapıKredi gibi önemli reklamların prodüksiyonunu üstlendi.

Şu sıralar Bahçeşehir Üniversitesi'nde Popüler Müzik Tarihi dersleri veren Selçuk Sami CİNGİ, müzik çalışmalarını CİNGİ grubuyla devam ettiriyor.

LEVENT CANDAŞ bas

İtalyan Lisesi'nde okuduğu dönemde, davulla başlayan müzik aşkı, evdekilerin ve komşuların haklı isyanlarıyla okulunu yarım bırakıp konservatuara girmesine sebep oldu. Levent Candaş, o dönemde perküsyon bölümünün henüz olmamasından dolayı mecburi olarak kontrabas okumaya yöneldi. İstanbul Devlet Konservatuarı'nda Engin Babahan ve Roma Santa Cecilia Akademisi'nde Prof. Federico Rossi'den kontrabas eğitimi aldı. Türkiye'ye döndükten sonra, Tarkan, Ajda Pekkan, Sertap Erener, Nil Karaibrahimgil, Demir Demirkan başta olmak üzere bir çok önemli sanatçıya hem konser hem de stüdyo çalışmalarında eşlik etti. Zaman içinde kurduğu RA, Klips ve Gür Akad Band gibi rock gruplarıyla konserler verdi. 2003 yılında kuruculuğunu yaptığı Dilemma adlı grubuyla 'Nereye Kadar' adlı albümü çıkardı. Şu sıralar Dilemma, Felek adlı gruplarda da yer alan Levent Candaş, CİNGİ grubuyla müzik çalışmalarını devam ettiriyor.

NEDİM RUACAN davul, geri vokal

Nedim Ruacan, 1979'da New York'ta doğdu. Nilüfer Verdi ve Neşet Ruacan'ın tek çocuğu olan Nedim Ruacan, 7 yaşında ilkokul ile aynı anda yarı zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Keman Bölümü'ne başladı. Takibinde Vurmalı Sazlar Bölümü'ne geçti. Üniversiteye başladığı yıllarda, kendi gruplarıyla barlarda ve albüm kayıtlarında çalmaya başladı. Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nde babası Neşet Ruacan, Ali Perret, Can Kozlu gibi eğitmenlerle çalışma fırsatı yakalayan Ruacan, bölümü tam yetenek bursuyla bitirdi ve 'Bachelor of Arts' diploması aldı.

Paul Simon'ın perküsyoncusu Jamey Haddad'in sınavı sonrasında, Boston'daki Berklee College of Music'te yarı bursla okudu. Berklee'de okuduğu dönemde; Jamey Haddad, Mike Mangini (Steve Vai, Extreme), Casey Scheurell (Chaka Khan), Skip Hadden (Weather Report), Eugie Castillo (Jennifer Lopez) ve daha bir çok eğitmen ile özel olarak çalıştı. Türkiye'ye döndükten sonra, vatani görevini Başkent Ankara'da, Takdir Belgesi ile tamamlayan Ruacan, İstanbul Mehmet Zilleri temsilci sanatçısı ve sertifikalı Yamaha Popular Music School'da 'Davul Seti Eğitmeni' oldu ve DrumLab'i kurdu.

Bugüne kadar; Neşet - Nükhet Ruacan, Nilufer Verdi, Kent Mete, Özlem Tekin, Larry O'neill, Işın Karaca, Demir Demirkan, Sibel Tüzün, Yalin, Koray Candemir, Hale Caneroğlu, Sıla, Ceynur, Zeynep Casalini, Elif Cağlar Muslu, 110, Circus gibi bir çok grup ya da müzisyen ile sahne ve stüdyo çalışmaları yapan Nedim Ruacan, yurtiçi ve yurtdışı bir çok uluslararası pop/ rock/ jazz festivalinde sahne aldı. Üniversite yıllarında Bagdat Avenue, Ychorus gruplarıyla Roxy Muzik Günleri'nde birincilik dahil 3 ödül aldı. 2008 yılında Renault Satış Kampanyası'nın tüm reklam müzikleri, Eurovision Dünya Finali Turkiye'nin ülkenin Tanıtım müziklerinde yer alan Ruacan, Anadolu Hayat Emeklilik Muzik Grubu olan Ahe-nk'in direktörlüğünü yaptı. Bir çok albümde stüdyo müzisyenliği ve aranjörlük yapan Ruacan, şu sıralar davul seti ve orkestra eğitmenliği yapıyor ve müzik çalışmalarını CİNGİ ile beraber devam ettiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Candaş Cıngı Ruacan, Romeo Juliet Sahnesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement