Caz'ın Kalbi Aspendos'ta Attı - Son Dakika
Kültür Sanat

Caz'ın Kalbi Aspendos'ta Attı

Caz\'ın Kalbi Aspendos\'ta Attı

Uluslararası 1'inci Caz Festivali'nin açılışı Monica Molina konseri ile gerçekleşti.

22.07.2011 00:50  Güncelleme: 07:40

'fado'nun yorumcusu Monica Molina konseri ile gerçekleşti.

Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Antalya Valiliği, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği ve turizm sektörünün iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası 1'inci Caz Festivali, 5 gün sürecek. 'Aspendos'ta Caz Başkadır' sloganıyla düzenlenen festival, dünya turizminin merkezi Antalya'da tüm dünyadan caz severleri buluşturdu. Festivalin açılış konseri 'Fado'nun yorumcusu Monica Molina ile gerçekleşti. Konser öncesi Belek Calista Otel'de düzenlenen festival kokteylinde hayranlarıyla buluşan Molina, gülümseyen yüzü ve sempatik tavırlarıyla dikkat çekti. Gecede tarihi tiyatroyu dolduran caz severler tarafından ayakta alkışlanan Monica Molina, atmosfere hayran kaldığını söyledi. Konserde Molina'ya, Mehmet İkiz Trio ve China Moses eşlik etti. Mehmet İkiz Trio ile China Moses'in canlı perfermonsı ise izlenmeye değerdi. Aspendos Antik Tiyatro'nun mistik atmosferinde düzenlenen açılış konserine çok sayıda davetli katıldı. Antalya protokolünün hazır bulunduğu gecede Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güventaşbaşı'da yerini aldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Güventaşbaşı, seyircilerin sıcaktan bunalması ve konserin 20 dakika geç kalması nedeniyle konuşmasını kısa keserek, tüm caz severlere hoşgeldiniz diyerek sahneden indi. Çalışmalarında İspanyol ve latin müzikleri temalarını işleyen başarılı caz şarkıcısı Monica Molina, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun akustiğinin muhteşem olduğunu belirterek, "Caz'ın kalbi 5 gün süresince burada atacak. Dünya caz severleri burada olacak ve en iyileri dinleyecek" dedi. Aspendos'un üzerine vuran ay ışığı altında gerçekleşen açılış konseri, caz tutkunlarına mistik bir atmosfer hazırladı. Sıcak hava nedeniyle bunalan caz severlere yelpaze dağıtıldı. Konseri yelpaze eşliğinde serinleyerek dinleyen caz tutkunları, her söylenen şarkıyı ayakta alkışladı.

Festivalin önümüzdeki günlerinde ise Grammy ödüllü Lisa Ekdahl, "Çıplak ayaklı diva" olarak bilinen Cesaria Evora, Macy Gray, Al di Meola World Sinfonia ve Fahir Atakoğlu da sahne alacak.

Bu yıl ilki düzenlenen festivalin hedefi, dünya festivalleri içinde Türkiye ve Antalya'yı öne çıkararak, geleneksel ve kalıcı olmayı başarmak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Caz'ın Kalbi Aspendos'ta Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement