Çocuklara Yönelik İlk Uluslararası Kısa Film Yarışması - Son Dakika
Kültür Sanat

Çocuklara Yönelik İlk Uluslararası Kısa Film Yarışması

Çocuklara Yönelik İlk Uluslararası Kısa Film Yarışması

Gonca Dergisi, "Çek Bir Kısa Film" adlı yeni yarışmasıyla minik yapımcıların, oyuncuların ve yönetmenlerin keşfedilmesine imkân sağlıyor.

28.05.2015 09:54

Gelenekselleşen yarışmaları ve dünya çapında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren
"Teşekkür Edilecek Çok Şey Var" temasıyla gerçekleştirilen ilk "Çek Bir Kısa Film" yarışmasının ödül töreni, 30 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'te, İstanbul Trump Towers'ta.

Kalitesi Akademik Çevrelerce Onaylı

Kalitesi akademik çevrelerce de onaylanan ve bugüne kadar üzerinde pek çok yüksek lisans doktora tezi yapılan Gonca Dergisi, kültür-sanat hayatımıza katkısı ve uluslararası organizasyonlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.

Geleceğe yön verecek çocuklarımızın daha nitelikli, üretken ve aydın nesiller olması için sosyal sorumluluk projeleri ve yarışmalar düzenleyen Gonca Dergisi, organizasyonlarının uluslararası, uzun soluklu ve sürdürülebilir olması yönüyle dikkat çekiyor.

Dört Kıtadan Katılımın Olduğu İlk Online Kısa Film Yarışması

"Çek Bir Kısa Film"yarışması, bu zamana kadar uluslararası boyutta düzenlenen, detaylı altyapı çalışması ve teknolojinin imkânlarını üst seviyede kullanan bir organizasyon olması yönüyle de farklılığını gözler önüne seriyor. USB ya da DVD kullanmadan, doğrudan internet üzerinden her formatta filmin yüklenebilmesine imkân sağlayan Çek Bir Kısa Film, Türkiye'de bir ilk.

151 Film 151 Yönetmen!

Türkçeyle hitap edebilecekleri dünya çocuklarına, sanatın birleştirici gücünü hissettirmek istediklerine temas eden Gonca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Hasan Ahmet Gökçe maksatlarının hasıl olduğunu şu cümlelerle dile getiriyor: "Çek Bir Kısa Film'e yurt dışından 15, yurt içinden 136 olmak üzere, toplamda 151 filmle başvuru yapıldı. Yarışmaya başta ABD ve Almanya olmak üzere Avusturya, Kırgızistan, Makedonya, Mısır, Ukrayna gibi ülkelerden pek çok çocuk yönetmen, çektikleri birbirinden güzel filmlerle katıldı. Dilerim bu katılım önümüzdeki senelerde katlanarak devam eder."

Bu Kısa Filmler Çok Dilli!

Pek çok dilde çekilmiş fimlerle başvurunun yapıldığı yarışmada en çok Türkçe, Almanca ve İngilizce kullanılıyor. Türkçe alt yazının kullanıldığı bazı filmlerde İngiliz, Amerikalı, Almanyalı ve Ukraynalı oyuncular da rol alıyor. Filmlerin süresi en az üç, en fazla yedi dakikayla sınırlı.

Yarışmaların Olmazsa Olmazı: Nitelikli Bir Jüri

Her yönüyle ilgi çeken yarışmanın jüri üyeleri de göz dolduruyor. Ünlü oyuncular Mete Horozoğlu ve Nadir Sarıbacak, Gonca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Hasan Ahmet Gökçe, yönetmen Muaz Gülen, sinema eleştirmeni Nedim Hazar ve iletişim psikoloğu Sümeyra Özcan tarafından oylanan yarışmanın ödül töreni, 30 Mayıs Cumartesi günü saat 14:00-17:00 arasında İstanbul Trump Towers Sinema Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Çocuklara Yönelik İlk Uluslararası Kısa Film Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement