Cola & Jimmu (Nicole Willis & Jimi Tenor) - Deephouse Revival - Son Dakika
Kültür Sanat

Cola & Jimmu (Nicole Willis & Jimi Tenor) - Deephouse Revival

Cola & Jimmu (Nicole Willis & Jimi Tenor) - Deephouse Revival

Kapı Açılış: 22: 00Cervus 22.30-00.30Cola & Jimmu (Nicole Willis & Jimi Tenor) - deephouse revival: 00: 00Finlandiyalı müzisyen/prodüktör Jimi Tenor ve aynı zamanda eşi olan ABD'li şarkıcı, besteci ve görsel sanatçı Nicole Willis'in, deep house ve electronica altyapılarını canlı vokaller.

16.12.2016 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapı Açılış: 22: 00

Cervus 22.30-00.30

Cola & Jimmu (Nicole Willis & Jimi Tenor) - deephouse revival: 00: 00

Finlandiyalı müzisyen/prodüktör Jimi Tenor ve aynı zamanda eşi olan ABD'li şarkıcı, besteci ve görsel sanatçı Nicole Willis'in, deep house ve electronica altyapılarını canlı vokaller ve üflemeli çalgılarla destekledikleri projeleri Cola & Jimmu, 16 Aralık'ta Zorlu PSM Studio'da!

Gerçek adı Lassi Lehto olan Jimi Tenor, sahne adını ABD'li ünlü şarkıcı ve saksafoncu Jimmy Osmond'dan aldı. Jimi Tenor, otoritelerce techno müziğin kabare yıldızı olarak tanımlanıyor.  Ağırlıklı olarak elektronik müzikle paralel ilerleyen kariyerinde ilham aldığı sanatçılar ise, Tenor'ın geniş müzikal köklerinin tanımlayıcısı niteliğinde. Barry White, Isaac Hayes ve 70'lerin B-movie film müziklerinden ilham alan Tenor, bugüne kadar Finlandiya'nın kült techno plak şirketi Sähkö ve günümüzün en önemli elektronik müzik plak şirketlerinden Warp Records'ın da aralarında yer aldığı plak şirketlerinden birbirinden başarlı albümler yayınladı.

Gençlik yıllarında aldığı klasik müzik eğitimi ve üflemeli çalgılardaki ustalığını kariyerinin tüm aşamalarında müziğine yansıtan Finlandiyalı prodüktör/müzisyen, ilk olarak 1988 yılında o dönemki grubu Jimi Tenor & His Shamans'la bir albüm yayınladı. Özgün elektronik müzik yorumlamasını içeren ilk solo albümü Sakhomies, 1994 yılında Sähkö Recordings etiketiyle piyasaya sürüldü. 1996 çıkışlı ikinci solo albümü Europa'nın ardından Warp Records'ın radarına girdi ve ünlü plak şirketiyle albüm anlaşması imzaladı. Başarılı kariyeri boyunca grubuyla solo kariyerinde 9 albüm, 2 EP ve bir de Berlin'de kaydedilen canlı albüm yayınladı. Elektronik müzik haricinde caz, afro-beat ve reggae başta olmak üzere farklı müzik türlerini merkezine alan projelere katkıda bulunan Jimi Tenor, 1995 yılında Sähkö Recordings için bir de belgesel hazırladı. Jimi Tenor'ın solo diskografisinin son albümü Saxentric, 14 Ekim'de Herakles Records etiketiyle yayınlanacak.

Kariyeri boyunca Kalle Kalima, Abdissa Assefa, Kabu Kabu ve Tony Allen gibi birbirinden önemli müzisyenlerle birlikte çalışan Tenor'ın en özel iş birliği ise, hiç kuşkusuz ki 15 yıllık eşi Nicole Willis'le gerçekleştirdiği birliktelik...

Brooklyn, New York'ta büyüyüp yetişen, soul ve caz şarkıcısı Nicole Willis, 1999 yılından beri evli olduğu Jimi Tenor'la Finlandiya'da yaşıyor. 1995 yılından beri toplam 9 stüdyo albümü yayınlayan Willis, son olarak 2015 çıkışlı albümü Happiness In Every Style'la hayranlarının karşısına çıktı. Müzik kariyerinin haricinde Lahti University of Applied Sciences ve London Metropolitan University'de akademisyenlik görevini üstlenen Nicole Willis, bir yandan da ressam olarak eserler üretiyor ve performans sanatçısı olarak hayatına devam ediyor.

Cola and Jimmu, Willis & The Soul Investigators albümlerinde başlayıp, Tenor'ın Warp Records etiketiyle yayınlanan 2000 çıkışlı albümü Out of Nowhere'de yer alan Call Of The Wild şarkısıyla devam eden iş birliğinin en güncel ve başarılı halkası. 2013 çıkışlı ilk albüm Enigmatic, Cola and Jimmu'nun "Deep House Revival" olarak tanımladıkları müziklerinin ilk meyvesi oldu. İki ismin müzik köklerindeki techno, funk, soul ve caz gibi türlerin izlerine rastlayabileceğniz kayıt, üflemeli çalgılar ve Willis'in vokaliyle house müziğe özgün bir yorum getirdi. Cola & Jimmu, bu albümün 1 yıl sonrasında  I Give To You My Love And Devotion isimli bir albüm daha yayınladı.

Beraber geçirdikleri 15 yılı sanat kariyerleriyle kesiştirerek çok özel bir iş birliğine imza atan Finlandiyalı müzisyen/prodüktör Jimi Tenor ile ABD'li şarkıcı, besteci ve görsel sanatçı Nicole Willis, techno, funk, soul ve caz gibi müzik köklerini house ve electronica'yla harmanladıkları projeleri Cola & Jimmu'yla  16 Aralık'ta Zorlu PSM Studio'da!

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Cola & Jimmu (Nicole Willis & Jimi Tenor) - Deephouse Revival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement