Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği'nden Kermes Düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği'nden Kermes Düzenlendi

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği\'nden Kermes Düzenlendi

DIŞİŞLERİ Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD), yurt dışındaki temsilciliklerde görevleri başında şehit edilen Dışişleri ve diğer bakanlık mensuplarının eş ve çocuklarına destek sağlamak amacıyla kermes düzenledi.

10.12.2023 15:19  Güncelleme: 15:21

DIŞİŞLERİ Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD), yurt dışındaki temsilciliklerde görevleri başında şehit edilen Dışişleri ve diğer bakanlık mensuplarının eş ve çocuklarına destek sağlamak amacıyla kermes düzenledi. Ayrıca bu yıl kermes gelirinin bir kısmının Filistinli ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri için kullanılacağı belirtildi.

DMEDD üyelerinin gönüllü çabaları ve Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle daha önce her yıl düzenlenen ancak pandemi ve sonrasındaki gelişmeler nedeniyle 4 yıldır gerçekleştirilemeyen kermes, bu yıl yeniden düzenlendi. Kermeste yer alan ürünler, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde görev yapan Dışişleri Bakanlığı mensuplarının gönüllü katkılarıyla temin edildi. Ayrıca, halihazırda Ankara'da faaliyet gösteren 40'tan fazla yabancı ülke temsilciliğinin ürünleri de kendilerine ayrılan alanlarda sergilendi. Bangladeş, Endonezya, Filipinler, Hindistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan ve Tayland kermes alanında kurulan sahnede ülkelerine özgü kültürel gösteriler sergiledi. Türkiye'den de Devlet Modern Dans Topluluğu ve Ankara Seymenler Kulübü kültürel programa katkılarını sundu. Kermesten elde edilecek bağışların her yıl olduğu gibi bu yıl da DMEDD eğitim ve burs fonu ile yardım projelerinde kullanılacağı, ayrıca bu yıl Filistinli ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine de yardım edileceği belirtildi.

Kermeste Fransa Büyükelçiliği standında görevli olan elçilik görevlisi Marienne Gachelin, "Bugün burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Burada Fransa'dan ürünleri tanıtıyoruz. Türk halkını seviyoruz. Tarihe dayanan bir dostluğumuz var Türkler ile. Türk halkına kendi kültürümüzü tanıtmak mutluluk verici" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği'nden Kermes Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement