Edebiyat Dünyası Frankfurt'ta Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Edebiyat Dünyası Frankfurt'ta Buluştu

Edebiyat Dünyası Frankfurt\'ta Buluştu

Dünya edebiyatının en büyük ve en saygın fuarlarından Frankfurt Kitap Fuarı, 7 binden fazla yayıncı ile kitap tutkunlarına kapılarını açtı.

10.10.2013 11:45  Güncelleme: 11:51

Dünya edebiyatının en büyük ve en saygın fuarlarından Frankfurt Kitap Fuarı, 7 binden fazla yayıncı ile kitap tutkunlarına kapılarını açtı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde bu yıl 65'incisi düzenlenen ve 100'den fazla ülkeden binlerce ziyaretçiyi buluşturan fuarda en büyük stant yine Türkiye'nin oldu. Edebiyattan geleneksel lezzetlere, ebru sanatından Piri Reis haritasına kadar Türk kültür ve edebiyatın geniş bir yelpazede tanıtıldığı stand, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'i temsilen Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül ve Türkiye'nin Almanya Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu tarafından ziyarete açıldı. 'Piri Reis: Akdeniz'in Piri- 500 Yılın Gizemi Sergisi'nin resepsiyonu ile gerçekleştirilen açılış törenine aralarında çok sayıda davetli katıldı.

Frankfurt Kitap Fuarı, yayınevi ve telif ajansı temsilcileri, editörler, genel yayın yönetmenleri, dağıtımcılar, e-içerik üreticileri ve matbaacılardan oluşan profesyonel grupları ilk üç gün, amatör kitap tutkunlarını ise son iki gün ağırlayacak.

Türkiye'den 50'yi aşkın yayıncının en güncel eserleri ile TEDA Çeviri ve Destek Programı kapsamında 53 farklı dilde basılan 295 eserlik seçkinin sergilendiği Türkiye ulusal standı büyük ilgi gördü.

Ulusal standın en çok ilgi gören bölümü ise Bakanlık tarafından yayımı gerçekleştirilen prestij eserler için ayrılan sergi kısmı oldu.

EBRU YAPIMI VE KEŞKEK İKRAMI

Frankfurt Kitap Fuarı'ndaki Türk standında yer alan önemli bir diğer kültür ögesi de; UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne giren ve törenlere özel olarak yapılan keşkek oldu.

Fuarda Cumartesi günü, yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal, ziyaretçileri Türk mutfağının vazgeçilmez tatları ile tanıştırarak, geleneksel tatlarımızın geçmişten süzülerek günümüze ulaşan ilginç hikayelerini anlatacak.

PİRİ REİS SERGİSİ VE PANELİ

Türk standının bir bölümü 'Piri Reis: Akdeniz'in Piri- 500 Yılın Gizemi' adlı resim sergisine ayrıldı. Piri Reis'in Dünya Haritası'nın 500'üncü yıldönümünün UNESCO tarafından, 2013 yılı anma ve kutlama yıldönümleri arasına alınması dolayısıyla Frankfurt'a taşınan serginin açılışında, büyük bir kartograf ve denizci olan Piri Reis ile evrensel kültüre miras bıraktığı dünya haritasının hikayesinin dinleyicilere aktarıldığı bir de panel düzenlendi.

YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Frankfurt Kitap Fuarı'nda Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek görüşmeler arasında; 2014 Ekim ayında ülkemizde yapılması planlanan 'ISBN, ISSN ve ISMN Ulusal Merkez Yöneticileri Toplantısı'na ilişkin temaslar, Londra, Paris ve Frankfurt kitap fuarlarının yetkilileri ile görüşmeler, TEDA Çeviri ve Yayın Destek Programı ile ilgili olarak yayıncı ve meslek örgütleriyle gerçekleştirilecek toplantılar yer alıyor.

Türkiye'nin 2014 yılında onur konuğu olarak katılacağı Budapeşte Kitap Fuarı ve Varşova Kitap Fuarı yetkilileriyle-Türkiye- Polonya diplomatik ilişkilerinin 600'üncü yılı nedeniyle özel bir katılım sağlanacak- organizasyon çalışmalarına ilişkin hazırlık toplantıları resmi temasların diğer bir etabı.

PEKİN KİTAP FUARI'NDA ONUR KONUĞU TÜRKİYE

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünyanın en büyüklerinden Frankfurt Kitap Fuarı'na 2008 yılında onur konuğu olarak katıldıktan sonra değişik ülkelerden de aynı daveti aldığına dikkati çekti.

Katar, Cenevre ve Londra'daki kitap fuarlarında daha önce onur konuğu olarak yer alan Türkiye'nin, 2014 yılında Budapeşte ve Pekin kitap fuarları ile 2015 yılında da İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenecek olan Liber Kitap Fuarı'na onur konuğu olarak katılacağını söyledi. - Frankfurt

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Edebiyat Dünyası Frankfurt'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement