Erik Satie'nin 150. doğum yılı konseri "Satie & Arkadaşları" Akbank Sanat'ta sevenleriyle buluşuyor.
Georgy Voylochnikov, Piyano
Son yıllarda yıldızı parlamaya başlayan, 1985 Rusya, Voronzeh doğumlu Georgy Voylochnikov piyano çalmaya babasının gözetiminde üç yaşında başladı. 2002'de Moskovo'daki Gnessins Müzik Okulu'nda Prof. Andrey Khitruk'la çalıştı. 2006'da Moskova Devlet Çaykovski Konservatuvarı'na girdi ve 2011-2014 yılları arasında burada Prof. Stanislav Iglonsky ile lisansüstü çalışmalar yaptı. 2014'ten bu yana çalışmalarına Prof. Ilya Scheps ile Köln Hochschule für Musik'te devam etmektedir. Solist ve oda müziği icracısı olarak Rusya, Portekiz, Belçika, Polonya, Almanya, Japonya, İspanya, Andorra, Ukrayna, Hollanda ve İtalya'da konserler verdi. 2010 yılında, Polonya, Gdansk'ta düzenlenen ve Chopin'in 200. doğum yılı dolayısıyla düzenlenen festivale davet edildi.
Aldığı bazı önemli ödüller:
2010'da, 16. Andorra Uluslararası Piyano Yarışması "Premi Principat de Andorra"da 2.lik, 2014'te Köln, Internationaler Musikwettbewerb Yarışması'nda 1.lik, 2015'te Almanya, Aachen, Karl-Robert Kreiten Musikwettbewerb Yarışması'nda 1.lik; Günay Afrika, Pretoria, Uluslararası UNISA Piyano Yarışması'nda ve Bonn, Telekom Beethoven Yarışması'nda yarı final.
Sanatçı, Akbank Sanat konserinde, ünlü Fransız besteci Erik Satie'nin 150. doğum yılı dolayısıyla, ağırlıklı olarak Satie'nin eserlerine yer verecek ve bestecinin Gnossiennes ve Gymnopédies gibi popüler eserlerini de yorumlayacak.
Program: Satie, Debussy, Scriabin
Son Dakika › Kültür Sanat › Erik Satie'nin 150. Doğum Yılı Konseri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.