Göç Yoluyla Modernleşme" Konferansı - Son Dakika
Kültür Sanat

Göç Yoluyla Modernleşme" Konferansı

Türk Alman Araştırma, Eğitim ve İnovasyon Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlen konferans, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş yerleşkesinde başladı.

23.10.2014 13:48

"Göç yoluyla modernleşme" konferansı, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Beşiktaş yerleşkesinde başladı.

Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve İnovasyon Yılı etkinlikleri kapsamında BAU, Orient-Institute İstanbul ve Forum Internationale Wissenschat Bonn iş birliğiyle düzenlenen konferans, 2 gün sürecek.

Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı Müsteşarı Thomas Rachel ve Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Stephan Steinlein'ın da açılışına katıldığı konferansın ilk gününde, "Göç yoluyla modernleşme? Beklentiler, hayal kırıklıkları ve yeni gerçeklikler" ile "Türk-Alman kültür alışverişi" başlıklı oturumlar yer alacak.

Konferans yarın yapılacak "Göç yoluyla bilim ve ekonominin modernleşmesi", "Göçün ekonomik etkileri" ve "Din ve Göç: Ulusaşırı alanın gelişimi" oturumlarıyla sona erecek.

Konferans kapsamında, Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi (HUGO) Müdürü Murat Erdoğan'ın hazırladığı "Alman karikatürlerinde Türk göçmenler" sergisi ziyarete açıldı. Yaklaşık 50 karikatürün yer aldığı sergide, eserlerin Türkçe ve İngilizce çevirileri de bulunuyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Göç Yoluyla Modernleşme' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement