Güneydoğu Avrupa Arşivleri Birliği Kuruldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Güneydoğu Avrupa Arşivleri Birliği Kuruldu

01.04.2016 20:48

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Gerçekleştirilen toplantıdan detaylar Makedonya Devlet Arşivi Müdürü Filip Petrovski'nin açıklamaları Arnavutluk Devlet Arşivi Müdürü Gjet Ndoj'un açıklamaları Kosova Devlet Arşivi Müdürü Rame Manaj'ın açıklamaları Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımıcısı Şaban Baba'nın açıklamaları Güneydoğu Avrupa Arşivleri Birliği kuruldu Birliğin üyeleri arasında Türkiye, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Romanya bulunuyor Güneydoğu Avrupa Arşivleri Birliği, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen meclis toplantısında kuruldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Gerçekleştirilen toplantıdan detaylar

Makedonya Devlet Arşivi Müdürü Filip Petrovski'nin açıklamaları

Arnavutluk Devlet Arşivi Müdürü Gjet Ndoj'un açıklamaları

Kosova Devlet Arşivi Müdürü Rame Manaj'ın açıklamaları

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımıcısı Şaban Baba'nın açıklamaları Güneydoğu Avrupa Arşivleri Birliği kuruldu

Birliğin üyeleri arasında Türkiye, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Romanya bulunuyor

Güneydoğu Avrupa Arşivleri Birliği, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen meclis toplantısında kuruldu.

Makedonya Devlet Arşivi Müdürü Filip Petrovski, Güneydoğu Avrupa Arşivleri Birliğinin oluşturulması girişiminin geçen eylül ayında İzlanda'da düzenlenen Uluslararası Arşiv Konseyi Konferansı'nda kendisi tarafından başlatıldığını aktararak, birliğin bağımsız ve profesyonel bir kurum olarak faaliyet göstereceğini ifade etti.

Arnavutluk Devlet Arşivi Müdürü Gjet Ndoj da birliğin, ortak tarihe sahip ülkelerin arşiv belgelerinin değişimi ile ilgili işbirliği için kurulduğunu belirterek, üye ülkelerin arşivlerde birliğin tüm diğer üyelerini ilgilendirecek belgeler yer aldığını, bu nedenle başarılı bir iş birliğinin tüm üye ülkelerin arşivlerini zenginleştireceğini söyledi.

Kosova Devlet Arşivi Müdürü Rame Manaj, ülkelerinde 1999 yılında yaşanan savaşta birçok arşiv belgesinin kaybolması nedeniyle böyle bir oluşumun Kosova için çok faydalı olacağını dile getirdi.

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımıcısı Şaban Baba da Makedonya ile Türkiye arasında arşivler alanında iyi bir iş birliği bulunduğunu belirterek, geçen yıl Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) aracılığıyla Üsküp'teki arşiv belgelerinin dijitalleştirilmesini yaptıklarını ve belgelerin örneklerini İstanbul'daki Osmanlı arşivine kazandırdıklarını aktardı.

Birliğin üyeleri arasında Türkiye, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Romanya bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Güneydoğu Avrupa Arşivleri Birliği Kuruldu - Son Dakika


Advertisement