Gürbüz Azak İçin Saygı Gecesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Gürbüz Azak İçin Saygı Gecesi

Gazeteci, yazar, şair ve ressam Gürbüz Azak'ın doğumunun 78. yılı dolayısıyla saygı gecesi düzenlenecek.

21.12.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci, yazar, şair ve ressam Gürbüz Azak'ın doğumunun 78. yılı dolayısıyla saygı gecesi düzenlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği işbirliğiyle yapılacak etkinlikte, Azak'ın hemşehrisi yazar Mustafa Nadir Önay'ın başkanlığında oturum gerçekleştirilecek.

Programda, Üstün İnanç, Ünal Sakman, Mehmet Nuri Yardım ve Uğur Canpolat, Azak'ın hayatı ve eserleri hakkında konuşacak.

"Gürbüz Azak'a Saygı Gecesi", 25 Aralık Cuma günü saat 19.00'da, Fatih'teki Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde yapılacak.

-Gürbüz Azak kimdir, eserleri ve ödülleri

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 1938'de dünyaya gelen Gürbüz Azak, Denizli Lisesi ve Güzel Sanatlar Akademisi yüksek mimarlık bölümünü bitirdi. 1961'de Hür Vatan gazetesinde grafiker olarak gazeteciliğe başlayan Azak, Yeni İstanbul, Babıali'de Sabah, Günaydın, Yeni Asya, Tercüman gazetelerinde çalıştı. Türkiye gazetesinde 19 yıl yazarlık yapan Gürbüz Azak buradan emekli oldu.

Gürbüz Azak'ın, Dostlara Mektup, 3000 Türk Motifi, Anadolu Cayır, Reis Ne Almış, Atlar Hazır mı, Sizi Biri Arıyor, Güzel İnsanlar, Dünyayı Ölüler Yönetir, Meşhurları İlk Görüşüm, Gazeteci Milleti, 48-49-50, Ben Adnan Menderes, Kaybolan Kuyruk, Ülkeyi Kurcalayan Yazılar, Ressam İbrahim Çallı, Patavatsızlar ve Düşünürler Gözüyle Kadın, 20. Yüzyıl Türkiye'sinin Hüzün ve Dehşet Tarihi adlı eserleri bulunuyor.

Azak, 1985'te Yılın Ressamı (İnanç Sanat Dergisi), 1991'de Basında Üstün Hizmet Armağanı, (Denbir Vakfı) 1994'te Yılın Yazarı (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) 1994'te Özel Başarı (Babıali Ressamları Derneği), 1998'de Mevlana (Kombassan Vakfı), 2010'da Yılın Romancısı (Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Merkezi) 2012'de Burhan Felek Basın Hizmet (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti), 2012'de Babıali'de 50. Yıl Altın (İstanbul Gazeteciler Derneği) ödüllerine layık görüldü.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement