İkinin İkisi oyunu seyirciyle buluşmak için gün sayıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

İkinin İkisi oyunu seyirciyle buluşmak için gün sayıyor

Usta oyuncu Göksel Kortay'ın yönetmenliğini yaptığı 'İkinin İkisi' adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. Sahne Tozu Tiyatrosu'nda provaların sürdüğü oyunun ilk prömiyerinin Şubat ayı sonlarında yapılması bekleniyor.

08.12.2023 11:23  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'İkinin İkisi' oyunu seyirciyle buluşmak için gün sayıyor

İZMİR - Usta oyuncu Göksel Kortay'ın yönetmenliğini yaptığı 'İkinin İkisi' adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. Sahne Tozu Tiyatrosu'nda provaların sürdüğü oyunun ilk prömiyerinin Şubat ayı sonlarında yapılması bekleniyor.

'İkinin Biri' adlı tiyatro oyununun devamı olan 'İkinin İkisi' oyunu, seyirciyle buluşmak için gün sayarken, provalar ise aralıksız sürüyor. Usta oyuncu Göksel Kortay'ın yönetmenliğini yaptığı, Çağlar İşgören'in ise yönetmen yardımcılığını üstlendiği ve yılın en iyi komedi oyunu olmaya aday olan oyun, Sahne Tozu Tiyatrosu'nda sıkı bir çalışma ile hazırlanıyor.

2023 yılı içerisinde, Haldun Dormen, Göksel Kortay ve Müjdat Gezen gibi 3 duayen sanatçıyı İzmir'e getiren Sahne Tozu Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İşgören, "Sahne Tozu Tiyatrosu Dormen ekolünü devam ettiren Türkiye'deki tek tiyatro unvanına sahip. 2023-2024 sezonunun hazırlıklarını Haldun Dormen'le konuştuk. Bu seneye hızlı bir başlangıç yaptık. Haldun Dormen 'Dün gece yolda giderken çok komik bir şey oldu' adlı oyunu sahne koydu. Gerçekten telifi Broadway'dan alınmış, izlemeye değer bir komedi oldu. Sonrasında yine Türkiye'nin çok yakından tanıdığı bir isim Müjdat Gezen'le birlikte olduk. Müjdat Gezen'in meşhur 'Gırgıriye' adlı oyunu sahneye koyduk. Müjdat Hoca Sahne Tozu Tiyatrosu'nda bizimleydi. Biz halkı kucakladık, halk da bizi kucakladı" dedi.

"Türkiye'yi kahkahaya boğacağını düşünüyorum"

İnsanların bir nebze de olsa gülmeye ihtiyacı olduğunu belirten İşgören, "Göksel Kortay'ın 2016 yılında Sahne Tozu Tiyatrosu'nda 'İkinin Biri' adlı oyunun devamı niteliğinde olan muhteşem bir komedi geliyor. Göksel Hocam ile beraber çalışma fırsatına eriştik. Bu oyunun adı da 'Karmakarışık' ama Göksel Hoca'nın uyarlamalarıyla halka 'İkini İkisi' olarak sunulacak. Provalar ise Göksel Kortay'ın önderliğinde devam ediyor. Türkiye'nin en büyük ustalarıyla çalışma fırsatı kolay kolay nasip olmaz. Biz bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Haldun Dormen'le bir müzikal, Müjdat Gezen ile de bir müzikal ve Göksel Kortay'la da muhteşem bir komedi oynuyoruz. Gerçekten Türkiye'yi kahkahaya boğacağını düşünüyorum. Şubat ayının sonlarına doğru oyunun prömiyerini yapıp seyirciye merhaba demek için hazırlanıyoruz. Ayrıca bize 'neden sürekli komedi oynanır?' diye soruyorlar. Aslında Sahne Tozu Tiyatrosunda sürekli komedi yok. Dram oyunları da var. Fakat yaşadığımız inişli çıkışlı bu hayatta komediye, gülmeye de ihtiyacımız var. Bir nebze de olsa o acıları dindirmeye ihtiyacımız var. O acılı, sancılı dönemlerden kurtulmak için sizleri Sahne Tozu Tiyatrosu'na 'İkinin İkisi' oyununa davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

"Çalışmaktan mutluluk duyduğum en değerli ekip burada"

'İkinin İkisi' oyunu için heyecanlı olduğunu belirten oyunun yönetmeni Göksel Kortay, "Oyun İngiliz bir Fars ustasının çok komik oyunundan esinlenildi. Yazarın yazdıklarını sahneye taşıyabilecek, o karakterleri sahneye getirebilecek, Fars'ı çok iyi bilen, iyi oynayabilen bir kadroya da ihtiyaç var. İşte o kadro da burada var. Uzun zamandan beri Sahne Tozu Tiyatrosu ile birlikte çalışıyoruz. Yaklaşık 20 yıl oldu diyebiliriz. Bu ekip her türlü oyunu oynayabiliyor. Fars'ı da çok güzel yorumlayabiliyor. Fars bambaşka bir tempo isteyen, hızlı oynanan bir oyun türü. Bunları kavrayabilmek ve seyirciye geçirebilmek için de kıvrak zekalı olmak lazım. Bu kadronun çoğu da böyle. Onun için de bu ekiple çalışmayı ben çok severim. Hepsini çok iyi tanıyorum. Onların yeteneklerini biliyorum. Gerçekten de sanıyorum ki benim çalışmaktan mutluluk duyduğum en değerli ekip burada. Ben öğrencilerime her zaman 'eğer bu sevda, bu tutku derecesindeki aşk sizde yoksa şimdi hemen vazgeçin, tiyatroyu bırakın gidin' derim. İnsan tiyatrodan çıktığı zaman bir oyundan ne görürse görsün mutlu oluyor. Ben kendimi yücelmiş hissediyorum, dünyam güzelleşiyor. Etrafıma daha sevgiyle, daha coşkuyla, daha umutla bakabiliyorum. İnsanlar buradan çıkarken biraz hafiflerse, ferahlarsa, iki tane kahkaha atabilmişse ne mutlu bize" dedi.

Çağlar İşgören'in tiyatro çılgını bir tiyatrocu olduğunu söyleyen Kortay, "Müthiş geniş bir vizyonu var. 10 tane oyun ile yola çıkıyor ve 6 tanesini gerçekleştiriyor. En heyecanlı tiyatrocularda bile bu durumu çok görmedim. 24 saatin 20 saatini tiyatroda geçiriyor. Çağlar İşgören gerçekten çok başarılı bir tiyatrocudur. Ben hala çok şaşkınım. Her dediğine, her yaptığına hala şaşırıyorum. Öyle şeyler düşünüyor ki bazen 'bunları nasıl düşünüp yapıyor' diye inanamıyorum" şeklinde konuştu.

İkinin İkisi oyunu seyirciyle buluşmak için gün sayıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat İkinin İkisi oyunu seyirciyle buluşmak için gün sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement