İTO'nun 8. Açıkhava Sanat Merkezi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

İTO'nun 8. Açıkhava Sanat Merkezi Açıldı

İTO\'nun 8. Açıkhava Sanat Merkezi Açıldı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İTO 8. Sanat Merkezi'nin, Anadolu'nun bütün geleneksel sanatlarının icra edildiği tam bir sanat merkezi haline dönüşmesini arzu ettiğini söyledi.

23.06.2011 14:48

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) 8. Sanat Merkezi'nin, Anadolu'nun bütün geleneksel sanatlarının icra edildiği tam bir sanat merkezi haline dönüşmesini arzu ettiğini söyledi.

Merkezin açılışında konuşan Mutlu, İstanbul'un en güzel mekanlarından ve bu şehrin en iyi algılandığı yerlerden biri olan Eminönü Meydanı'nda kültür ve sanat faaliyeti üzerine bulunduklarını hatırlatarak, serginin 8. defa gerçekleşiyor olmasından da memnun olduklarını kaydetti.

Mutlu, sanat ve kültür etkinliklerinin sürdürülebilir ve İstanbul'u iyi tanıtıyor olmasının çok değerli olduğunu belirterek, geleneksel el sanatlarının burada İstanbullularla buluşması ve yabancı turistlerin de bu sanatı görmesi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi ve İTO'ya, düzenledikleri bu sergiden dolayı tebrik ettiğini dile getiren Mutlu, merkezde 12 farklı dalda 35 sanatçı ile Eylül sonuna kadar dolu dolu bir programın icra edileceğini bildirdi.

Vali Mutlu, Eminönü'nün günlük nüfusunun 2, 5-3 milyon civarında olduğunu hatırlatarak, burada yerli ve yabancı turist itibariyle oluşan yoğunluğun İstanbul'da en çok arzu ettikleri hareketlilik merkezlerinden birini oluşturduğunu dile getirdi.

Mutlu, İstanbul'a, kültürüne ve sanatına sahip çıkan başta sanatçılar olmak üzere sanata ilgi duyan herkesi tebrik ettiğini belirterek, "Arzu ediyoruz ki, bu sanat merkezleri Eminönü Meydanı'nda olduğu gibi farklı meydanlarda da olsun. Tarihi mekanlarımız, iş merkezlerimiz, hanlarımız bu sanatların icra edildiği sanatçıların yoğun olarak çalıştığı kültürel ve sanat ürünlerinin daha bol üretildiği ve sadece 12 dalda değil, bunun dışındaki alanlarda da her yıl birkaç yeni geleneksel sanat bunlara ilave edilsin. Bu merkezin, Anadolu'nun bütün geleneksel sanatlarının icra edildiği tam bir sanat merkezi haline dönüşmesini arzu ediyoruz" dedi.

İstanbul'un 2 bin 500 yıllık bir yerleşim yeri olduğunu vurgulayan Mutlu, pekçok sanat dalını yaşatan bu şehrin sınırlandırılamayacağını düşündüğünü kaydetti.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de kendilerinin "mücevher kutusu" diye adlandırdıkları Eminönü'nün, Tarihi Yarımada'nın en önemli yüzük taşlarından bir tanesi olduğunu dile getirerek, ilk bu şehre geldiğinde Eminönü'nü görünce "Şimdi filmlerde gördüğüm esas İstanbul'a geldim" dediğini söyledi.

Demir, yerel yönetimler olarak bu tür etkinliklerin sürdürülebilmesi için büyük gayret içinde olduklarını ve desteklediklerini belirterek, Tarihi Yarımada'nın bu bölgesine ticaret, turizm ve sanatsal etkinlikler gibi önemli fonksiyonlar yüklediklerini anlattı.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş da bu merkezi Eminönü Meydanı'na açmalarının nedeninin, buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradığı bir mekanda geleneksel el sanatını ve sanatçıları turistlerle buluşturmak olduğunu kaydetti.

Yalçıntaş, "Bu yönüyle Eminönü Açıkhava Sanat Merkezi, tarih ile ticaret arasında, kültür ile sanat arasında, geçmiş ile gelecek arasında uluslararası bir köprüdür" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Mutlu, Demir, Yalçıntaş, Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, İstanbul İl Kültür Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, Eminönü Meydanı ve Yeni Cami Hünkar Kasrı sergilerinin açılış kurdelelerini kesti. Daha sonra Mutlu ve beraberindekiler, sergileri gezerek sanatçılarla sohbet etti.

Bu arada sergi, sanatseverler tarafından 30 Eylül'e kadar gezilebilecek.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İTO'nun 8. Açıkhava Sanat Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement