İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir\'de Kültür Sanat

İzmir Devlet Opera ve Balesi, bu hafta sanatseverlerin karşısına Sylvia ve Balenin Büyülü Dünyası eserlerinin yanı sıra iki konser programıyla çıkacak.

15.01.2015 11:10  Güncelleme: 11:16

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta sanatseverlerin karşısına "Sylvia" ve "Balenin Büyülü Dünyası" eserlerinin yanı sıra iki konser programıyla çıkacak.

İZDOB, bu haftaki programında hem yetişkinler hem de çocuklar için bale ve konser programlarına yer verdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Merkezi'nde, balenin ünlü yapıtlarından "Kuğu Gölü"nün bestecisi Çaykovski'nin, "Daha önce dinleseydim kesinlikle Kuğu Gölü'nü bestelemezdim" diye övgüyle bahsettiği Leo Delibes'ın "Sylvia" balesi sahnelenecek.

Koreografisini Marc Ribaud'un, orkestra şefliğini Tulio Gagliardo Vargas'ın yaptığı bale, 17 Ocak Cumartesi günü saat 20.00'de sanatseverlerle buluşacak.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Sahne'de 19 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'de "Operada Hayal Et" adıyla oda müziği konserini beğeniye sunacak İZDOB, çocuklar için Elhamra Sahnesi'nde 18 Ocak Pazar günü saat 16.00'da çocuk korosunca hazırlanan konser programı ile DEÜ Sabancı Kültür Merkezi'nde 20 Ocak Salı günü saat 11.00'de "Balenin Büyülü Dünyası" adlı eseri sahneleyecek.

-İzmir Devlet Tiyatrosu

İzmir Devlet Tiyatrosu ise geçen hafta prömiyerini gerçekleştirdiği "Akıl Defteri"nin yanı sıra "Neşeli Kampçılar" adlı çocuk oyununu sahnelemeye devam edecek.

Jean-Claude Carriere'in yazdığı, Esen Özman'ın Türkçe'ye kazandırdığı ve oyunculardan Levent Ulukut tarafından sahneye konulan "Akıl Defteri", Konak Sahnesi'nde 17 Ocak Cumartesi günü saat 15.00 ve 20.30, 20-21 ve 22 Ocak tarihlerinde ise 20.30'daki suarede izlenebilir.

Levent Ulukut'a Gülay Toprak'ın eşlik ettiği oyun, hayatın tesadüflerle dolu olması üzerine kurulu. Oyunda, yaşamının ortalarına gelmiş dakik, derli toplu, her anlamda düzeni seven bir adamın, bir gün tesadüfen yaşamına giren kendisinin tam zıt karakteri bir kadınla olan ilişkisinden doğan aşk konu ediliyor.

Evin Kayran ve Nesrin Sütçü'nün yazdığı çocuk oyunu "Neşeli Kampçılar" ise 18 Ocak Pazar günü saat 14.00'te sahnelenecek.

Ümit Dikmen'in yönettiği oyunda, Ender Şeviker, Mina Yorulmaz, Derya Kara, Burak Özbaykuş, Muhittin Şimşek, Soner Akçay, Direncan Mansuroğlu, İsmail Başışık ve Atacan Öztekin rol alıyor.

Oyunun konusu, şöyle:

"Büyükbaba Neri, torunu ile arkadaşına yaz kampı için söz vermiştir. Onları güzel orman kampına götürerek bu sözünü yerine getirir. Aynı kampa avcı olan Kuta ve Pata da gelir. Kampın beklenmeyen misafiri de vardır. İnsanların kötü davranışlarından dolayı yeryüzüne inen, ışığını kaybetmiş bir yıldız. Neri, Zizi ve Poko, yıldızın tekrar ışığına kavuşması için çabalar ve yıldız, pırıl pırıl parlayarak gökyüzüne döner."

-İZDSO

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), 16 Ocak Cuma günü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde bu haftaki konserinde, Vakhtang Matchavariani yönetiminde sahne alacak.

Viyolonsel sanatçıları Eren ve Emre Sayarı ikilisinin solist olarak yer alacağı konserin ilk bölümünde, Antonio Vivaldi'nin "İki viyolonsel için konçertosu" ile çağdaş bestecilerden Giovanni Sollima'nın "Viyolonsel Vibresi" adlı eserleri sunulacak. Orkestra konserin son bölümünde ise Johannes Brahms'ın 2. senfonisini seslendirecek.

-Diğer etkinlikler

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun şef Hayati Çiftçi yönetiminde bu hafta cumartesi günü vereceği konsere konuk sanatçı olarak Bora Uymaz katılacak. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki konser saat 20.30'da başlayacak.

Ege Üniversitesi (EÜ) Atatürk Kültür Merkezi, bu hafta pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Merkezde, 17 Ocak'ta Tiyatro Sahnekarlar topluluğu "Abim Geldi", Festival Yapım "Keloğlan Masalları", İstanbul Komedi Tiyatrosu "Aşka Olan Meyilim Senin Yüzünden 2", Tiyatro Kedi Topluluğu da "Kibarlık Budalası" oyunlarıyla izleyiciyle buluşacak.

İzmir Sanat ise aynı tarihte Ece Türkmut'un "Veresiye Teklif Etmeyin Lütfen" adlı oyununa ev sahipliği yapacak.

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (İFOD) "Ritim" adlı sergisi, 20 Ocak'a kadar Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Onay Akbaş'ın "Dalga" adını verdiği resim sergisi de EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde ay sonuna kadar açık kalacak. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement