İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir'de Kültür Sanat

30. Uluslararası İzmir Festivali "müzisyenlerin müzisyeni" olarak tanınan keman sanatçısı Joshua Bell'in salı günü vereceği konserle başlayacak.

12.05.2016 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30. Uluslararası İzmir Festivali "müzisyenlerin müzisyeni" olarak tanınan keman sanatçısı Joshua Bell'in salı günü vereceği konserle başlayacak.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) düzenlenen festivalde, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) sahne alacak Bell'e, genç neslin bol ödüllü piyanistlerinden Sam Haywood eşlik edecek.

AASSM'nin yanı sıra İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi, Celsus Kütüphanesi, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve Efes Antik Tiyatro'nun gösteri mekanları olarak belirlendiği festivalde, 10 konser düzenlenecek.

Festival, 25 Haziran'da Efes Antik Tiyatro'daki Viyana Senfoni Orkestrası konseriyle sona erecek.

AASSM

Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner'den kurulu piyano ikilisi "Duo Blanc-Noir", bu akşam Fazıl Say, Moskowski, Rahmaninov, Aşık Veysel ve Astor Piazzolla'dan eserler seslendirecek.

Erken dönem Hollanda müziğinin dünyadaki en başarılı temsilcileri arasında gösterilen Camerata Trajectina, pazartesi ressam Rembrandt'ın 17. yüzyılından müzikal örnekler sunacak.

Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, viyolonsel sanatçıları Çağ Erçağ, Melih Kara, Ediz Şekercioğlu ve Murat Berk'ten oluşan Çellistanbul solistliğinde yarın akşam izleyicisiyle buluşacak.

Diğer etkinlikler

İzmir Devlet Tiyatrosu, bu hafta "Evet İstiyorum", "Lokomopüf" ve "Nice Yıllara" adlı oyunlarıyla izleyicisinin karşısına çıkacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta "Lüküs Hayat" opereti, "Zaide" operası ve "Ateş Kuşu-İlkbahar Ayini" balesini sahneleyecek.

Almanya'dan senfonik rock ve metal grubu Haggard yarın, İsrailli müzisyen Riff Cohen cumartesi akşamı Container Hall'da konser verecek.

Kültürpark Kübana Gazinosu'nda cumartesi düzenlenecek Randevu Festival'de, İsviçre'den Kalabrese ve Almanya'dan Monolink'in yanı sıra Cartel ve Karakan gruplarıyla tanınan Kabus Kerim, Kaan Düzarat, Undomondo, Eren Eren, Muzikant ve DJ Fitz sahne alacak.

Aynı gün İzmir Arena'da düzenlenecek "Epifoni Spring Fest"te, Kurban, Mor ve Ötesi, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Son Feci Bisiklet, Ancak ve Ancak ile Hi-Head, müzikseverlerle buluşacak.

Genç İzmir Festivali (GizFest), 16-17 Mayıs'ta Kültürpark'ta yapılacak. Başta dans, atölye çalışmaları, yarışmaların düzenleneceği etkinlikte, Necati ve Saykolar ilk, Pilli Bebek ikinci gün sahne alacak.

9. Ege Belgesel Günleri kapsamındaki filmler, 15 Mayıs'a kadar İzmir Sanat ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda izlenebilecek.

Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde, pazartesi akşamı Rengim Gökmen şefliğindeki Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası "Bahar Konseri" verecek.

Meliha Aladağ'ın tezhip ve ebru sergisi de Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde pazartesi gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement