Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi'ni İnceledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi'ni İnceledi

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi\'ni İnceledi

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, esnaf ziyaretlerinin ardından Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi'ne giderek incelemelerde bulundu. Başkan Yüksel, binanın büyük oranda tamamlandığını ve 2023 yılı bitmeden hizmete alacaklarını açıkladı. Ayrıca, bölge halkının talepleri doğrultusunda taziye evinin de vatandaşların kullanımına açılacağı müjdesini verdi.

24.10.2023 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, gazeteci Uğur Özdemir'in annesi ve gazeteci Sevgi Yazıcı Özdemir'in kayınvalidesi Safiye Özdemir'in Kartal Topselvi Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Başkan Yüksel, esnaf ziyaretlerinin ardından yaya olarak Yalı Yunus Topselvi Kültür Merkezi'ne giderek incelemelerde bulundu. Binadaki işlerin büyük oranda bittiğini, 2023 yılı bitmeden hizmete alacaklarını kaydeden Başkan Yüksel, binada farklı bir girişi olan ve bölge halkının en önemli taleplerinden biri olan taziye evinin de vatandaşların kullanımına açılacağının müjdesini verdi.

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Safiye Özdemir'in cenazesine Kartal, Maltepe, Pendik ve Tuzla'dan pek çok önemli isim katıldı. Gazeteci çift Uğur Özdemir ve Sevgi Yazıcı Özdemir'in annesi olan Safiye Özdemir'in cenazesi, Kartal Topselvi Merkez Camisi'nde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Maltepe Başıbüyük Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye katılarak Özdemir ailesine başsağlığı dileyen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, daha sonra cadde üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti. Kendisini takip eden gazeteciler ile birlikte yaya olarak Yalı- Yunus-Topselvi Kültür Merkezi'ne ulaşan Başkan Yüksel, yetkililerden bilgi aldı.

KÜLTÜR MERKEZİ 2023 YILI SONUNA YETİŞECEK

İnşaatı devam eden kültür merkezinde incelemelerde bulunan Başkan Yüksel, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak Kültür Merkezi'nin 2023 yılı bitmeden hizmete hazır hale getirileceğinin müjdesini verdi.

Binada konferans ve sinema salonunda bazı işlerin devam ettiğini, bunun haricinde diğer işlerin büyük oranda bittiğini kaydeden Başkan Yüksel, Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi'nin, Mustafa Necati Eğitim Destek Kursu ile birlikte lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere verilen hizmeti artıracağını söyledi.

BAŞARI ORANI ARTABİLİR

Merkezde açılacak yeni derslikler, kütüphane ve ders çalışma alanları ile bölgedeki öğrencilerin başarı oranının artmasını hedeflediklerini kaydeden Başkan Yüksel, binanın terasında bir sosyal tesisin açılması için düzenlemeler yapacaklarını belirtti.

Belediye'nin bazı birimlerinin de kültür merkezinde yer alacağını ve vatandaşların emlak vergisi gibi bazı işlemler için belediyeye gelmesine gerek kalmayacağını belirten Başkan Yüksel, Komşu İletişim Merkezi'nin bir biriminin de binada yer alacağını söyledi.

Kültür merkezini planlarken ve inşaat aşamasında da bölge halkından yoğun bir şekilde taziye evi isteği aldıklarını belirten Kartal Belediye Başkanı, bu yüzden binada girişi farklı yerden olan bir alanı planladıklarını söyleyerek taziye evini inceledi.

Taziyeye gelenler ile kültür merkezine gelen öğrencilerin karşılaşmaması için bu şekilde planlama yaptıklarını kaydeden Başkan Yüksel, taziye evinde belediyenin cenaze hizmetleri ile ilgili birimlerinin de hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Başkan Yüksel inşaat sırasında çevredeki ağaçlara da zarar verilmediğini kaydederek 2023 yılı bitmeden kültür merkezinin hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

3 MAHALLEYE HİZMET VERECEK

Kartal'da 3 mahallenin ortak kullanımına açılacak olan Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi 8 kattan oluşuyor.

Toplam 4845 metrekare inşaat alanına sahip merkezin, inşaatı sırasında da çevre binalara zarar verilmemesi için 8,5 metre uzunluğunda 193 kazık çakıldı.

Çok fonksiyonlu kültür merkezi olması planlanan Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi'nin -2 katında fuaye alanı ve çok amaçlı salon, -1 katında yine fuaye, mini kafe mutfak ve dekor alanı yer alıyor.

Merkezde çok amaçlı bir salon, sahne ve 186 kişilik kapasiteye sahip oturma alanları yer alıyor.

Merkezin zemin katında ise giriş alanı, ödeme noktaları, taziye ve toplantı salonu; 1. katın tamamında ise kütüphane ve toplantı odaları yer alıyor.

3 mahallerin buluşma noktası olan Merkezin 2. katında 11 atölye; 3 katında ise 11 derslik yer alırken, 4. katta ise sergi ve çok amaçlı salon, kafeterya, mutfak personel odaları ve açık teras yer alıyor. Kültür merkezinin 500 metrekare büyüklüğündeki teras çatı katında ise teras kafe yer alıyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi'ni İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement