Kendir'in "Santa Maria"Sı İspanya'yı Dolaşıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Kendir'in "Santa Maria"Sı İspanya'yı Dolaşıyor

Mücevher tasarımcısı Avedis Kendir'in, 10 yıllık çalışmayla yaptığı ve dünyada başka örneği olmayan, Kristof Kolomb'un Amerika kıtasını keşfederken kullandığı "Santa Maria" gemisinin maketi, İspanya'nın başkenti Madrid'deki Denizcilik Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

19.10.2015 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mücevher tasarımcısı Avedis Kendir'in, 10 yıllık çalışmayla yaptığı ve dünyada başka örneği olmayan, Kristof Kolomb'un Amerika kıtasını keşfederken kullandığı "Santa Maria" gemisinin maketi, İspanya'nın başkenti Madrid'deki Denizcilik Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Aynı eserini ilk kez geçtiğimiz yıl Sevilla'daki "Archivio General de Indias" müzesinde sergileyen Avedis Kendir, İspanya'daki ikinci durak olarak Madrid'i seçti.

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon ve Denizcilik Müzesi Genel Direktörü Koramiral Fernando Zumalacarregui'nin de aralarında olduğu açılışta bir konuşma yapan Kendir, "Santa Maria" gemisinin maketini, aslına sadık kalarak tasarladığını ve makette 23,5 kilogram altın ve gümüş, 37 karat elmas ve 1,6 karat yakut kullandığını söyledi.

"Santa Maria gemisinin maketini yapmakla, bu gemiyi ölümsüzleştirerek gelecek nesillere tanıtmak istedim" diyen Kendir, Xavier Pastor'un "Kristof Kolom'un Gemileri" adlı kitabında belirtilen özellikleri birebir taşıyan, 1/40 ölçekli bir maket hazırladığını anlattı.

1959 İstanbul doğumlu olan ve 10 yaşından beri mücevher işleri ile uğraşan Avedis Kendir, "Santa Maria" gemisinin maketini "ustalık eserim" diye tanımlıyor. Kendir'in "Santa Maria"sının Madrid'den sonra İspanya'nın Barcelona kentindeki Denizcilik Müzesi'ne de götürülmesi öngörülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kendir'in 'Santa Maria'Sı İspanya'yı Dolaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement