Salome'ye Muhteşem Prömiyer - Son Dakika
Kültür Sanat

Salome'ye Muhteşem Prömiyer

Salome\'ye Muhteşem Prömiyer

Salome, ilk kez bale sahnesinde izleyici ile buluştu.

17.10.2011 13:57  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oscar Wilde'ın metnini yazdığı ve Richard Strauss'un bestelediği Salome Balesi'nin dünya prömiyeri Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde gerçekleşti. Uğur Seyrek'in koreografisini yaptığı ve sahneye koyduğu eser ; ihtirasın ve elde etme duygusunun bir insana neler yaptırabileceğini konu alıyor. Bale sanatçılarının oldukça başarılı bir performans sergilediği eser, seyircinin de büyük beğenisini kazandı. Salome 18 Ekim Salı günü saat 20:00 'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yeniden sahnelenecek.

18 Ekim'de yeniden sahnede

Librettosunu Işık Noyan'ın yazdığı eserde dekor Çağda Çitkaya'ya , kostüm ise Sevtaç Demirer'e ait. Oldukça etkileyici bir hikayenin, dans ve müziğin çarpıcı birlikteliği ile sahneye taşındığı eserde ; Salome'yi Derya Özbakır , Herod'u Evren İskender , Yahya 'yı Tolga Burçak, Herodias'ı Esra Taner, Narraboth'u Cenk Şahinalp ve Paj'ı Bader Baran canlandırıyor.

İhtiras duygusu ön planda

Binlerce yıl önce Hatay çevresinde geçen hikayede bir kadının ihtirasları ve bir erkeğin kadının arzularını, o arzuların getirdiği sonuçları görememesi konu alınıyor. Eseri sahneye koyan koreograf Uğur Seyrek eser ile ilgili şunları söylüyor; "Salome'de kadını ve erkeği en çıplak haliyle göreceğiz. Bugün herhangi bir yere oturduğunuzda kulak misafiri olabileceğiniz bir konu aslında. Tam biz yani… Konu binlerce yıl öncesinden gelse de , oldukça güncel aslında.Farklı giysiler, farklı dekorlar. Ama yaşanılan duygular, hiç değişmiyor hiç değişmeyecek. "

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Salome'ye Muhteşem Prömiyer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement