Şanlıurfa, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na seçildi - Son Dakika
Kültür Sanat

Şanlıurfa, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na seçildi

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa'nın müzik alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na seçildiğini açıkladı. Şehir, UNESCO tarafından tescillenen müzik alanında yaratıcı şehirler ağına dahil edildi.

01.11.2023 13:53  Güncelleme: 14:16

ŞANLIURFA Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa'nın müzik alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na seçildiğini açıkladı.

Birçok ünlü sanatçının yetiştiği şehir olan Şanlıurfa'nın bu özelliği Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından tescillenmesi için yapılan 2017 yılında ön başvuru yapılmıştı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağına dahil edildiğini; Şanlıurfa Müziği UNESCO Listesinde. 2010 Yılında Sıra Gecesi Geleneği ile UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine giren Şanlıurfa bu kez 'Müzik' alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edildi. İlimizin kültür zenginliğini ve kadim şehir olarak müzik alanında da gücünün tescillendiği bu başarıda katkısı bulunan başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bütün kurumlarımızı kutluyorum. Şehrimize hayırlı olsun açıklamasıyla duyurdu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise kente kazandırılan unvanın hayırlı olması dileğinde bulundu.

Şanlıurfa, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı\'na seçildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Şanlıurfa, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement