Şiddet Gören Mona Lisa - Son Dakika
Kültür Sanat

Şiddet Gören Mona Lisa

Şiddet Gören Mona Lisa

Artık Sanat Atölyesi'nin katkılarıyla ressamlar Mona Lisa tablosunu canlı model ve üç boyutlu dekor kullanarak canlandırdı.

12.03.2013 10:32  Güncelleme: 13:34

Mersin'de Artık Sanat Atölyesi'nin katkılarıyla ressamlar Ramazan Kocakaya ve Neşat Ceylan, kadına şiddete dikkat çekmek için ünlü ressam Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa tablosunu canlı model ve üç boyutlu dekor kullanarak canlandırdı.

Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde ressamlar Ramazan Kocakaya ve Neşat Ceylan tarafından gerçekleştirilen şiddet gören Mona Lisa çalışması büyük ilgi gördü. Ressam Reşat Ceylan ile birlikte projeyi hayata geçiren Ramazan Kocakaya, Türkiye'de her gün binlerce kadının çeşitli nedenlerden dolayı şiddet gördüğünü belirterek, "Kadına şiddete dikkat çekmek için Mona Lisa tablosunu canlı olarak hayata geçirdik. Bunu da canlı bir gösteri olarak halkla buluşturduk. Çalışmamız büyük ilgi gördü" dedi.

Artık Sanat Atölyesi Sanat Danışmanı Serap Yılmaz ise toplumsal olaylarda tepkisini ve desteğini sanatsal bir dille kamuoyu ile paylaşan atölyenin, kurulduğu günden buyana farklı çalışmalarla adından söz ettirdiğine dikkat çektiğini hatırlattı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Şiddet Gören Mona Lisa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement