Tarih Boyunca Yemek Kültürü Murat Belge Akşama Doğru’da - Son Dakika
Kültür Sanat

Tarih Boyunca Yemek Kültürü Murat Belge Akşama Doğru’da

Tarih Boyunca Yemek Kültürü Murat Belge Akşama Doğru’da

Mustafa Özkaya'nın Sunduğu Akşama Doğru'nun Bugünkü Konuğu, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Taraf Gazetesi Yazarı Ve İletişim Yayınları Kurucusu Prof. Dr. Murat Belge.

07.12.2010 01:56  Güncelleme: 01:57

Mustafa özkaya'nın sunduğu akşama doğru'nun bugünkü konuğu, bilgi üniversitesi öğretim üyesi, taraf gazetesi yazarı ve iletişim yayınları kurucusu prof. Dr. Murat belge. İlk baskısı 2001 yılında yapılan ve yakın zamanda 11. baskısı ile okurla yeniden buluşan, "Tarih Boyunca Yemek Kültürü" isimli kitabını anlatacak olan Belge ile, "kültür, tarih, toplum ve bir sanat olarak yemek" üzerine renkli bir söyleşi gerçekleştiriliyor. "Yemeğin bir kültür olarak insanlık tarihindeki yerini alma sürecinde neler yaşanmıştır?

Uzun zamanlar boyunca sürdürülen bir şölen olan yemek, toplumların hangi özellikleriyle şekillenmiştir? Siyasal, ekonomik ve kültürel gerçekler, toplumların yemek alışkanlıklarını nasıl etkilemiştir?" sorularının da cevaplandırıldığı programda, , insanlığın ilk zamanlarından günümüze, adeta bir yaşam biçimine dönüşen yemek kültürüne ilişkin değerlendirmeler yapılıyor.

Belge, aynı zamanda, "Tarihten Güncelliğe, Sosyalizm, Türkiye ve Gelecek, Marksist Estetik, Türkiye Dünyanın Neresinde, 12 Yıl Sonra 12 Eylül, İstanbul Gezi Rehberi, Boğaziçi'nde Yalılar ve İnsanlar, Edebiyat Üstüne, Başka Kentler Başka Denizler, Osmanlı: Kurumlar ve Kültür, Genesis: "Büyük Ulusal Anlatı" ve Türklerin Kökeni" kitaplarının da sahibi. Akşama Doğru 8 Aralık Çarşamba 18:00'de TVNET'te.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tarih Boyunca Yemek Kültürü Murat Belge Akşama Doğru’da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement