Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni

Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni

Türkçe'nin öncülerinden Aşık Paşa'yı anmak için Kırşehir'de düzenlenen  şölende Azerbaycan, Irak ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen 20 şair şiirlerini  okudu

24.11.2013 11:36

Türkçe'nin öncülerinden Aşık Paşa'yı anmak için Kırşehir'de düzenlenen "Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni"ne Türkiye, Azerbaycan ile Irak'tan 20 şair katıldı.

Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği (KIYŞAD) tarafından organize edilen Kültür ve Turizm Bakanlğı, Kırşehir Valiliği ve Belediyesinin desteklediği şölen 3 gün sürdü.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kapanış töreninde konuşan Vali Vekili Alaaddin Serdar Polat, Türk diline gönül veren ve şiirlerini Tükçe yazan Aşık Paşa'ya sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

Polat, "Anadolu şairleri arasında Aşık Paşa'nın ayrı bir yeri vardır. Yaşadığı dönemde Tükçe'nin bir edebiyat dili olması için büyük çaba sarf etmiştir. Türk diline önem vermiş, 12 bin beyitlik Garipname adlı eserini Tükçe olarak yazmıştır" dedi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de Kırşehir'in kültür şehri olarak adlandırıldığı eski güzel günlerine dönmesi için çalıştıklarını belirterek, kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak Neşet Ertaş Kültür Merkezi, Ahi Külliyesi gibi eserleri kente kazandırdıklarını söyledi.

KIYŞAD Başkanı Zübeyde Karabulut ise bu yıl şölenin dördüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, amaçlarının toplumun şiire bakışını değiştirmek ve Kırşehir'in kültürel değerlerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Azeri şair Mehmet İsmail'in okuduğu "O kan yerde kalan değil" adlı şiir büyük beğeni topladı.

Irak'tan katılan Aşık Ahmet Rıza, şiir ve türkülerini seslendirdi. Sahneye çıkarak, kendilerine ait şiirleri okuyan 20 şair, salonu dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement