Üniversite Öğrencileri İlkokula Kütüphane Kurdu - Son Dakika
Kültür Sanat

Üniversite Öğrencileri İlkokula Kütüphane Kurdu

Üniversite Öğrencileri İlkokula Kütüphane Kurdu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesindeki (DPÜ) bir öğrenci topluluğu ile akademisyenler tarafından Seyitömer beldesindeki ilkokul ve ortaokulda oluşturulan kütüphanenin açılışı törenle yapıldı.

03.05.2019 18:06

Kütahya Dumlupınar Üniversitesindeki (DPÜ) bir öğrenci topluluğu ile akademisyenler tarafından Seyitömer beldesindeki ilkokul ve ortaokulda oluşturulan kütüphanenin açılışı törenle yapıldı.

DPÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı faaliyet gösteren Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu öğrencileri, danışman öğretim elemanlarıyla beldede okulun bir sınıfına kütüphane kurdu.

Akademisyen, öğrenci ve bağışçıların destekleriyle oluşturulan kütüphanenin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Figen Çevirici Coşkun, gazetecilere, kendisinin danışmanlığındaki Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu öğrencileri ile ören yerlerine yakın yerleşim yerlerinde çalışma yaptıklarını söyledi.

Bu amaçla Seyitömer Höyüğü'ne yakın bir bölgedeki beldede okula kütüphane kurduklarını dile getiren Coşkun, şöyle konuştu:

"Özellikle ören yerlerine yakın köylerimizin vatandaşlarını, öğrencilerimizi antik yerleşim yeleri ile kültürel değerlerimizin korunması hakkında bilgilendirmek istedik. Bu çalışmamızı planladığımızda okulumuzun ihtiyacı doğrultusunda buraya bir kütüphane kurmaya karar verdik. Buradaki masa, sandalye, kitap rafları ve diğer her şey topluluğumuz öğrencilerinin gayretleri ve üniversite rektörlüğümüzün destekleriyle temin edildi. Kitaplarımızın bir kısmını da bağışçılarımız tarafından temin edildi. Kitapların yanı sıra yine çocuklarımızın ihtiyaçları doğrultusunda kırtasiye yardımında da bulunduk."

Çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Okul Müdürü Mehmet Ali Solak ise "Ders kitaplarının dışındaki kitapların eğitime olan katkısının oldukça büyük olduğu bilincindeyiz. Okulumuzun kütüphaneye ihtiyacı vardı. Üniversite öğrencilerimiz ve hocalarımızın sayesinde öğrencilerimiz kütüphaneye kavuşmuş oldu. İnşallah bu sayede öğrencilerimizi okuyan bir nesil olarak yetiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kütahya'nın yanı sıra Türkiye'deki çeşitli okullara, topladığı kitaplarla kütüphane kuran ve mevcut kütüphanelere çok sayıdaki kitabı ulaştıran emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk de kütüphaneye kitap bağışında bulundu.

Kütüphaneye kitap bağışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Aktürk, "Bugün 73'üncü okulumuzun kütüphanesine kitap bağışında bulunmuş olduk. İnşallah bize ulaşan kitaplarla okullarımızın kütüphanelerine destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Üniversite Öğrencileri İlkokula Kütüphane Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement