Usta Sanatçı Yılmaz Gruda Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Usta Sanatçı Yılmaz Gruda Son Yolculuğuna Uğurlandı

93 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı Yılmaz Gruda için İBB Şehir Tiyatroları Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi'nde tören düzenlendi. Gruda, Şakirin Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi. Yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören Gruda'nın cenaze törenine birçok sanatçı katıldı. Törende, Gruda'nın kızı ve ailesi de yer aldı. Oyuncu Tuna Armağan, Gruda'nın son günlerinde yaşadığı acıları anlatarak üzüntüsünü dile getirdi. Oyuncu Ege Tanman ise Gruda'nın iş disiplinine ve işine olan aşkına olan hayranlığını paylaştı.

27.07.2023 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

93 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı Yılmaz Gruda son yolculuğuna uğurlandı. Usta oyuncu için İBB Şehir Tiyatroları Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi'nde tören düzenlendi. Gruda, Şakirin Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

Yılmaz Gruda, yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir özel bir hastanede tedavi görüyordu. 93 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu için 15.00'da Üsküdar'da bulunan İBB Şehir Tiyatroları Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi'nde tören düzenlendi. Törene, Yılmaz Gruda'nın ailesinin yanı sıra, Zafer Algöz, Ahmet Kural başta olmak üzere birçok sanatçı da katıldı. ve aile üye törene katıldı. Usta oyuncunun son yolculuğunda boş koltuklar dikkat çekti. Usta oyuncunun tabutu cenaze aracına omuzlar üzerinde alkışlar eşliğinde götürüldü. Yılmaz Gruda'nın kızı babasının tabutunun yanı başında göz yaşlarına hakim olmazken, Şakirin camiinde ikindi namazından sonra cenaze namazı kılındı. Gruda'nın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

'O KADAR ÖNEMLİ BİR İNSANI KAYBETTİK Kİ

Oyuncu Tuna Armağan,Çok üzgünüm. Çünkü mart ayından beri kendisine suçluluk duyuyorum. Twitter'dan günlerce haftalarca yalvardım. Kan için yalvardım. ve demiştim. Devlet büyüklerimizin hepsini etiketleyerek yalvarmıştım. Sadece cenazemize çiçek gönderip telgraf çekersiniz demiştim. Şöyle bir çiçeklere baktığınız zaman hepsi çiçek göndermiş. O kadar önemli bir insanı kaybettik ki ve o kadar önemli bir insana son günlerinde o kadar acı çektirttik ki. Yani bir sedyede 5 saat acil servis hediyesinde yattı. Bir türlü doktorlar karar veremedi, koyamadı, oraya yatıramadı. Bunu hak etmedi. Çok değerli, çok önemli bir hoca, hocaların hocası, 94 yaşında. Yani en hoş tutacağımız zamanlarda filmlerinde oynadığı ünlüler neredeler dedi.

ONUN İŞ AŞKINA OLAN SAYGIM KATBEKAT ARTMIŞTI

Oyuncu Ege Tanman, 'Yılmaz abi çok özel bir insandı. Biz birlikte çalışma fırsatı bulmuştuk. Onun iş disiplinine ve işine olan aşkına her zaman hayran olmuştum. Çok kısa bir anı anlatmak isterim. Bez Bebek'de sesli çekim değildi. Dublajla çekiliyordu ve kendisi sürekli senaryoyu ezberleyip öyle gelirdi ve asla sufle almazdı. Onu gördüğüm an, zaten onun iş aşkına olan saygım katbekat artmıştı. Çok özel bir insandı. Işıklar içinde uyusun. Çok üzgünüz. Herkese baş sağlığı diliyorum dedi.

Usta Sanatçı Yılmaz Gruda Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement