Aydın Beyoğlu'ndan "Halkın Türküleri" Konseri - Son Dakika
Magazin

Aydın Beyoğlu'ndan "Halkın Türküleri" Konseri

Aydın Beyoğlu\'ndan "Halkın Türküleri" Konseri

Türk halk müziği sanatçısı Aydın Beyoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bahçelievler Kültür Merkezi'nde türkü severler ile buluştu.

27.02.2013 00:22

Türk halk müziği sanatçısı Aydın Beyoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bahçelievler Kültür Merkezi'nde türkü severler ile buluştu. Beyoğlu, "İnşallah önümüzdeki dönemlerde hatıralarımı bir kitap ile sevenlerimle buluştururum" dedi.

Sanatçı Aydın Beyoğlu, Bahçelievler Kültür Merkezi'nde verdiği konserle dinleyenleri coşturdu. 10 yıla yakın süredir hem radyo programları hem de konserleri ile Anadolu'ya giden bir gönül birlikteliği olduğunu belirten Beyoğlu, "İstanbul'un çeşitli ilçelerinde çok güzel kültür merkezleri var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'a ve Kültür Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum. Her ay farklı bir ilçede türkü severler ile buluşuyoruz. Bunun en güzel tarafı halkın ücret vermeden türkü dinliyor olması. Bu durum bizi umutlandırıyor. Anadolu'nun her köşesinden gelen insanlar türkü dinleme şansı yakalıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin yedi bölgesinden de türküler seslendirdiğini söyleyen Beyoğlu, "Yedi bölgenin içinde bu gece Ordu türküleri, yani hemşehrilerimin türküleri ağırlıkta olacak. Fakat Ordu türkülerimizin yanında Sivas, Ankara, Urfa, Malatya, Ege türkülerini de paylaşacağım. Halkın türküsü diye geliştirdiğim projemin onların gönlünde yer alması beni çok mutlu ediyor. Alışagelmiştir ki sanatçılar repertuarını yapar ve ona bağlı kalırlar. Fakat Aydın Beyoğlu olarak halktan aldığım güç ve destekle istenilen türküyü, halkın türküsüdür diyerek hemen paylaşıyorum. Bu kültürü Aşık Veysel, Mahsuni Şerif, Neşet Ertaş, Musa Eroğlu gibi büyük sanatçıların söylediklerini aktararak yaşatabilirsek, kültürün yaşamasına vesile olabilirsek ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

"KİTAP İLE SEVENLERİMLE BULUŞACAĞIM"

Türküyü kendisine sevdiren kişinin 80'li yılların başlarında ilkokul öğretmeni Aysel Haydar Doğan olduğunu anlatan Beyoğlu, "İlk türküm, "Değmen benim gamlı yaslı gönlüme, ben bir selvi boylu yardan ayrıldım' türküsüydü. O dönemlerde Anadolu'nun her köşesindeki çocuk gibi köy hayatı yaşıyorduk. Teknoloji hayatından çok uzaktaydık. Sosyal, kültürel, ekonomik imkanlar elverişli değil. Hatıralarımızla ilgili inşallah önümüzdeki dönemlerde güzel bir kitapla sevenlerimizle buluşuruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Aydın Beyoğlu'ndan 'Halkın Türküleri' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement