Cevap sorunun içinde saklıydı! Milyoner'e damga vuran yarışmacı heyecan kurbanı oldu - Son Dakika
Magazin

Cevap sorunun içinde saklıydı! Milyoner'e damga vuran yarışmacı heyecan kurbanı oldu

İzleyiciyi ekran başına kilitleyen fenomen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan bir soru ve yarışmacının verdiği cevap gündem oldu. Cevabının içinde olduğu soru için joker kullanan ve elenen yarışmacı geceye damga vurdu.

22.08.2021 14:41  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu genel kültür ve bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster 947. bölümü ile ekranlardaydı. Merve isimliyarışmacı henüz baraj sorularında iken gelen TDK ve yazım yanlışı sorusu sosyal medyanın da çok konuşulanları arasına girdi.

CEVAP SORUNUN İÇİNDE GİZLİYDİ

Yarışmacıya "TDK'ye göre hangisi doğru yazılmıştır? sorusu yöneltildi. Cevap şıkları arasında düşünceye dalan yarışmacı soruda gizli olan cevabı fark edemeyince joker kullanma kararı aldı ve yarı yarıya jokeriyle doğru olmayan iki şıkkın elenmesini sağladı. Bunun ardından geriye B ve D şıkları olan "TDK'ye" ve "TDK'nın" şıkları kaldı.

Cevap sorunun içindeydi! Milyoner'e damga vuran yarışmacı heyecanına yenildi

YANLIŞ CEVABI SEÇTİ

İki şıkkı da telaffuz ederek doğruyu bulmaya çalışan Merve Ada isimli yarışmacı D şıkkını kendisine daha yakın buldu ve yanlış cevap verdiğini işaret eden sesi duyunca büyük üzüntü yaşadı.

Cevap sorunun içindeydi! Milyoner'e damga vuran yarışmacı heyecanına yenildi
Cevap sorunun içindeydi! Milyoner'e damga vuran yarışmacı heyecanına yenildi
Cevap sorunun içinde saklıydı! Milyoner\'e damga vuran yarışmacı heyecan kurbanı oldu

Son Dakika Magazin Cevap sorunun içinde saklıydı! Milyoner'e damga vuran yarışmacı heyecan kurbanı oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Bulent Cebeci: heyecan değil cehalet 61 19 Yanıtla
  • İlker Kose: BU YAZILANIN AÇILIMINI BİRİSİ BANA ANLATSIN (TÜRK DİL KURUMU'YE GİBİ Mİ OKUNUYOR) 29 46 Yanıtla Adem Uzun: Büyük harfli kısaltmalar kısa haliyle okunur. Açılımı ile okunmaz. 52 4 Zeynep Çifcibaşı: Türk Dil Kurumu'nun kısaltması büyük harflerle yazıldığı için okurken açmıyoruz. Yani "tedeke'ye" şeklinde okuyoruz. Bazı kısaltmalar da küçük harflerle yazılır. Mesela kilogram kelimesinin kısaltması "kg" şeklinde yazılır. Bu duruma uyarlayacak olursak kg'nin şeklinde değil de kg'ın (kilogramın şeklinde okursanız daha iyi anlarsınız) şeklinde yazarız. Yani kısaltma büyük yazıldıysa harfleri okuruz, küçük yazıldıysa açarak okuruz. 10 0
  • emrah dogan: .Zaten hep dikkat ederim..Türk televizyonlarında o kadar çok Türkçe bilmeyen spiker var ki inanılmaz..mesela ''Süreç'' kelimesinin anlamını bilmeden ''Süre'' belirtimi için (mesela 2 hafta)..''2 haftalık süreç'' diyorlar..o 2 haftalık SÜREdir!!..Süreç çok başka birşey..''SÜREÇ'' denilen ise belirsiz bir süre içinde olaylar ve/veya gelişmeler silsilesinin varacağı veya varmasını beklediğimiz sonuçtur. Mesela..toprağa tohum ekilir..yağmur yağar güneş doğar..tomurcuk oluşur sonra çiçek olur. 52 15 Yanıtla

Advertisement