Ozan Beydağı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Müzik piyasası hakkında neler söyledi? - Son Dakika
Magazin

Ozan Beydağı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Müzik piyasası hakkında neler söyledi?

Ozan Beydağı 2 Haziran 1981 tarihinde Erzurum'da doğmuştur. Aslen Malatya'lıdır. 1987 yılında henüz 6 yaşındayken müzikle tanıştı ve 9 yaşında piyano çalmaya başladı. Ortaokul, Lise ve Üniversite yıllarında müzik hayatına devam etti.

19.02.2021 14:11  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1999 Yılında profesyonel olarak sahne almaya başladı. 2002 yılında aranjörlük ve müzik yönetmenliği çalışmalarına başladı. Yüzlerce albümde aranjör ve müzik yönetmeni olarak yer aldı. Sinema film müzikleri yaptı. Çeşitli sosyal projelerde yer aldı.

2006 yılında Nejat Alp' in "2006 Berlin Konseri" albümünün müzik direktörlüğünü yaptı ve aynı albümdeki "Sen Miydin Sevgilim Çalan" şarkısını Nejat Alp ile seslendirdi.

ŞARKISINI ÜNLÜ İSİMLER SESLENDİRDİ

Bu sayede birçok kişi tarafından tanındı. Bu dönemde onlarca televizyon programına katıldı, ulusal medya da yer buldu. Şarkı Beyazıt Öztürk, Cem Yılmaz, Oğuzhan Koç gibi isimler tarafından seslendirildi.

DİZİ VE FİLMLERDE DE ROL ALDI

Birçok dizi, reklam filmi, sinema filmi ve talk show'da yayınlanarak konu oldu. Sanatçı Nejat Alp'in yanı sıra Tan, Serdar Ortaç, Mine Koşan, Emrah, Müslüm Gürses, Gökhan Akar, İntizar, Niran Ünsal, Tuğba Ekinci, Hakan Demirtaş, MFÖ, Serkan Kaya, Hakan Altun, Yıldız Tilbe, Özkan Uğur, Emre Kaya, Ümit Yaşar, Gülden Mutlu, Ceylan Koynat, Cafer Nazlıbaş gibi ünlü isimlerle sahne ve studio çalışmalarında bulundu.

İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok kentte sahne almış olan sanatçı, 2016 Ekim ayında ilk solo çalışmasını yine "Sen Miydin Sevgilimi Çalan" şarkısını yeniden modern bir anlayışla düzenleyerek klip çekti. Daha sonra 2018 yılında Kınay Müzik etiketiyle "Sevdim" adlı 2 şarkılık single yayınladı. 2020 yılında profesyonel müzik hayatının 20. yılına özel "Sensiz Tek" isimli klipli tekli çalışmasıyla kendi firması olan LOCA Müzik etiketiyle yeniden sevenleriyle buluştu. Sanatçı 20 yıla birçok albüm projesi, film müziği, single ve müzikal çalışmalar sığdırdı.& ;

Ozan Beydağı Müzik Piyasası için Neler Düşünüyor?

Son günlerde birçok ünlü ismin de dilinden düşürmediği "SEN MİYDİN SEVGİLİMİ ÇALAN (ARKADAŞIM)" şarkısıyla tanıdığımız aranjör, besteci ve yorumcu Ozan Beydağı (Piyanist Ozan), çok yakında piyasaya çıkacak yeni projelerin müjdesini verdi. Arabesk müziğin değerinin tekrardan anlaşıldığını belirten sanatçı artık pop, rap, hiphop, rock ve hatta jazz müziğinde bile arabesk melodilerinin kullanıldığını, nağmelerden esinlenildiğini, bir çok farklı tarz müzik yapan ünlü sanatçının arabeske önem verdiğini dile getirdi.

TİTİZLİKLE ÇALIŞIYOR

Yıllardan beri bu piyasaya emek veren çok kaliteli müzisyenlerin ancak öldüklerinde değer kazandığına dikkat çeken Beydağı, müziğin bu dönemde yapıldığı kadar özensiz ve basit bir şey olmadığını, kalitenin mükemmelin ayrıntılarda gizli olduğunu bir projenin doğru olarak halka sunulması için günlerce titizlikle çalıştıklarını dile getirdi.

'PAYLAŞMAK ÖNEMLİ'

Birçok ünlü isimle gerek stüdyoda gerek sahnede çalışarak Türk müziğinin doğru bir biçimde yönlenmesi için uğraştıklarını, değişen dünyada dijital sistemlerin ne kadar önemli olduğunu yakından takip ederek son sistem ekipmanlar ve teknoloji ile paralel hareket ettiklerini de ekledi.

Yeni projelerinde yine bir çok değerli müzisyen ve yorumcu ile düet yapacağının da altını çizen sanatçı müziğin "bencillik olarak görülmesinin değil paylaşmaktan geçtiğine önem verdiğini" bir kez daha vurguladı.

Kaynak: Snob Magazin

Son Dakika Magazin Ozan Beydağı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Müzik piyasası hakkında neler söyledi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement