Sabahat Akkiraz'ın Ankara konseri güvenlik gerekçesiyle valilik tarafından iptal edildi - Son Dakika
Magazin

Sabahat Akkiraz'ın Ankara konseri güvenlik gerekçesiyle valilik tarafından iptal edildi

Sanatçı Sabahat Akkiraz'ın 2 gün sonra Ankara'da vermesi planlanan konseri, valilik tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

20.09.2019 12:58  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz'ın 22 Eylül'de Ankara'da Vedat Dalokay Parkı'nda vermesi planlanan konseri Ankara Valiliği tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. Twitter hesabından konserinin iptal edildiğini duyuran Akkiraz, "Çok kırıcı" dedi.

"KİMSE TÜRKÜLERİMİZİ SUSTURAMAZ"

Batıkent Kültür Festivali kapsamında Lâl Gazel, Ahu Sağlam, Metanu ve Sabahat Akkiraz katılımıyla gerçekleşecek konser güvenlik engeline takıldı. Konuyla alakalı sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yapan Sabahat Akkiraz, "Pazar günü Ankara Batıkent'te gerçekleştireceğimiz konserimiz Ankara Valiliği tarafından "güvenlik" gerekçesi ile yasaklandı. Başkent'te, ülkemizin göbeğinde bu bahane ile konser yasaklamak çok kırıcı. Suçumuz Türkü söylemek birilerine göre. Kimse türkülerimizi susturamaz" dedi.

Sabahat Akkiraz'ın Ankara konseri güvenlik gerekçesiyle valilik tarafından iptal edildi

SABAHAT AKKİRAZ KİMDİR?

Sabahat Akkiray (d. 6 Şubat 1955), bilinen adıyla Sabahat Akkiraz, Türk halk müziği sanatçısı, siyasetçi, milletvekili. 24.dönem TBMM seçimleri'nde İstanbul 3. bölgeden CHP milletvekili seçilmiştir.

Babası Sivas- Kangal, Annesi Malatya, Arguvanlıdır. Müzik eğitimine aile içinde başladı. Çocukluk yıllarında, ailesi ile birlikte Almanya'ya göç eden sanatçı, ilk ve orta okulu bu ülkede bitirdi. Daha sonra Türkiye'ye dönerek 1983 yılında Şafak Söktü adını taşıyan profesyonel anlamda ilk albümünü çıkardı. İlerleyen yıllar içinde Arif Sağ, Musa Eroğlu, Muhlis Akarsu, Aşık Daimi, Feyzullah Çınar, Davut Sulari gibi sanatçılarla çalıştı.

Sabahat Akkiraz'ın Ankara konseri güvenlik gerekçesiyle valilik tarafından iptal edildi

Çok özgün kabul edilen ses tonu ve olağanüstü yeteneği , dünya üzerinde etnik müziğin en iyi tanınan isimlerinden biri olmasını sağladı. Pek çok kez ülke dışında konserlere katıldı, yabancı albümlerde çalışmaları ve derlemeleriyle yer aldı. Batı müziğine verdiği önemi konserlerine de yansıttı.

Sabahat Akkiraz\'ın Ankara konseri güvenlik gerekçesiyle valilik tarafından iptal edildi

Son Dakika Magazin Sabahat Akkiraz'ın Ankara konseri güvenlik gerekçesiyle valilik tarafından iptal edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • Angarali: Devletin valisi bile ülkemizde güvenlik olmadığını söylüyor. Demokrasi yok güvenlik yok ekonomi yok bol bol Suriyeli isidlmci var ülkemizde. Yazık ya yazık Türkiye'miz Arabistan'ın bile gerisin de 22 4 Yanıtla Muhammet: Oraya konser icin gelenler güvenlik sıkıntısı yaratcak pravakotorlerin tam istediği gibi bir ortam oluşacak dhpkc dev sol TKP her kez orada olacak 5 14 Digorlu Mahmut : Lan tangatalı işine bak kro.. 0 5 akisarlı orhan: digorlu mahmut tangalı dino Hoşt 2 0
  • VATANSEVER: eyyyyyyy hükümetin vali beyi solculardan neden bu kadar korkuyorsun uzki korkmayın onlar evrensel insanlardır görmüş geçirmiş okumuş medeni aydın insanlardır insanları severler doğayı tabiatı hayvanları severler zorda kalana maddi manevi yardım ederler çok çok iyi vatanseverlerdir memleket sevdalıları dır atatürkçüdür milliyetçidir eşitlikçi dir yabancı sermayeye karşıdır kapitalizme emperyalizme karşı dır yobazları sevmezler hainleri sevmezler vatana ihanet edenleri sevmezler fark bu işte 13 1 Yanıtla Vatandaş: Pkk da solcu bir örgüt ama vatan haini neypacağız şimdi. 1 3 MELEK: VALLAHA MI 0 2 : melek denen tangalı mahmut kadın ismiyle yazma delikanlı ol yobaz 0 0
  • DİLLERDESİN: bu mazeret değil sadece çekememezlik türküler anadolunun yaşanmış hikayeleridir ve bunları birileri hazmedemiyor diğer bir sebep te siz biliyorsunuz işte anlatmaya gerek yok görüyorsunuz demokrasiyi 8 0 Yanıtla
  • NURCAN TEMÜR: bende türküleri çok severim Sabahat hanımın sesi çok güzel.ihbar gelmiş olabilir terör faaliyeti üzerine güvenlik içindir.yoksa kimse iptal etmez diye düşünüyorum. 0 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement